Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Mayıs, 2008 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Müthiş Yetenekli Aşçı Tuğba'dan

KABAK DOLMASI Pirinç ve pilavlık bulguru yıkayıp üzerlerine sıcak su döküp bir kenara bırakın. Diğer tarafta kabakların(kabaklar yaklaşık olarak bir portakal boyutlarında-onların bi adı varmı bilmiyorum) içini boşaltın pirinçleri süzün ve içine kekik karabiber kırmızı biber nane ve istediğinz başka baharatlar ekleyin. domates dograyın. semizotunun yapraklarından da koyun. zeytinyağını ve tuzunuda unutmayın. kabaklarınızın içini hazırladıgınız bu içle doldurun. Tencereye dizin üzerine kabakların yarısına kadar su koyup içine de birkaç tane defne yaprağı atıp ocagın üzerine koyup kapagını kapatın.kısık ateşte pişmeye bırakın. Afiyet OLsun. Not:tarifim biraz eksik ama yinede güzel bi dolma çeşidi oldu. Kabaklarda lezzetli oldu.

TARİFİM

Bir makarna tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle umarım yapar, dener ve yine umarım begenirsiniz. Gerçi üzerinde biraz daha çalışmam gerekiyor çünkü bu tarifi kendim uydurdum. Bir paket makarna İki adet haşlanmış tavuk butu iki yemek kaşıgı kadar ıspanak nane, kimyon, kırmızı biber ve kekik(baharatlar istege göre çogaltılabilir veya degiştirilebilir.) dört beş yemek kaşıgı zeytinyagı iki ufak domates kaşar peyniri Bir tarafta makarna haşlanırken önceden haşlanmış tavuk butlarını ufak parçlar halinde didikleyelim. iki yemek kaşıgı kadar kök kısımları ayıklanmış ıspanagı yumuşaması için kaynar suya sokup çıkaralım. Ocagın üzerine koydugumuz tencereye didiklenmiş tavuk etini atalım üzerine iki yemek kaşıgı zeytinyagı dökelim, beş dakika kadar eteşte çevirelim. Hafifçe dogranmış ıspanakları ekleyelim ve orta ateşte yine beş dakika kadar kavrulmaları için bırakalım. Bir tabak içine domatesleri rendeleyelim. haşladıgımız tavuk suyundan iki üç yemek kaşıgı birazda zeytinyagı koyalım. Nane, kır

Makarna Nasıl Pişirilir.

Her zaman geniş ve derin bir tencere kullanmakta fayda vardır. Makarna pişirmede en ideal oran 5 litre suya 1 paket (500 gram) makarna ve 50 gram tuzdur. Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz eridikten sonra makarnayı ekleyin. Makarnayı ekledikten sonra ateşi yeniden açın. Karıştırmak için herzaman tahta kaşık kullanmanızı öneririz. Pişirme işlemine tencerenin kapağını kapatmadan devam edin. İdeal pişirme süresi paketinin üzerinde yazar. Makarna piştikten sonra süzme aşamasında buhardan haşlanmamak ve süzeği göreilmek için tencereye 1 bardak soğuk su döktükten sonra süzeğe boşaltın.Sosunuzun tipine ve sunuş tekniğinize göre sos ile karıştırıp servis edin.
PEYNİRLİ GNOCHETTİ Gerekli Malzemeler: (4 kişilik) • 1 paket deniz kabuğu makarna, • 50 gr tereyağı,• 60 gr çiğ krema, • 50 gr gravyer peyniri (rende), • 50 gr taze kaşar (rende), • 60 gr dil peyniri (rende), • 60 gr tulum peyniri, • Tuz ve karabiber. Hazırlanışı:Makarnayı, ambalajının üzerinde belirtilen süreden 1-2 dakika daha az, pişirin ve hâlâ diri iken ateşten alıp, soğuk sudan geçirin. Daha sonra hazırladığınız makarnayı ısıya dayanıklı bir kaba alın ve içine krema ile tereyağını ilave edip karıştırın. Son olarak 4 çeşit peynir, tuz ve karabiber katarak karıştırın. Kabı, önceden ısıtılmış fırında, 220 derecede 5 dakika bekletin. Bütün peynirlerin erimiş olmasına dikkat edin

Bilinmeyen Yönleri ile Makarna...

Makarna şişmanlatmaz ! Birçok kişi makarnayı çok sevmesine rağmen şişmanlatacağını sanarak kendini bu zevkten mahrum eder. Aslında makarna sadece buğday ve sudan oluşan çok saf bir gıdadır. Makarna yapımı için, buğday irmik haline getirilir, suyla karıştırılır ve şekil verilir. Makarna yapımında kullanılan Durum buğdayı, ekmeklik buğdaydan çok farklıdır. Protein ve B vitamini oranı daha yüksektir. Makarna kompleks karbonhidrat grubundan olduğu için metabolizmada çabucak parçalanarak hızlı bir şekilde enerjiye dönüşür. Makarnanın kolayca hazmedilen bir besin olmasının da nedeni budur. Formuna dikkat eden herkes, hafif bir sosla örneğin mantarlı, domatesli, fesleğenli bir sosla zenginleştirilmiş makarnayı gönül rahatlığı ile yiyebilir. Besin değeri yüksektir ! Makarna hem besin değeri yüksek, hem doyurucu, hem de vücut için gerekli tüm vitamin ve mineralleri içeren sağlıklı bir besindir Makarna yaratıcılıktır ! Makarna özgürlük ve yaratıcılık demektir. Hem pişirmesi hem de yemesi eğlence