Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

DÜNYANIN GÖRDÜĞÜ BÜYÜK FELAKETLER

Yazı Dizisi : 5 Buz Fırtınası, Kuzey Amerika 1998 yılında yaşanan dondurucu soğukların ardından, Kanada Quebec bölgesi adeta buzdan yapılmış gibiydi.

DÜNYANIN GÖRDÜĞÜ BÜYÜK FELAKETLER

Yazı Dizisi : 4 Pinatubo Volkanı, Filipinler Filipinler- Luzon Adası’nda bulunan Pinatubo Volkanı, 1991 yılında adayı karalara bağladı. 20. yy’ın en büyük ve tehlikeli volkanik patlaması olarak tarihe geçen Pinatubo patlaması, küresel sıcaklıklarda 9 derecelik bir artışa, atmosferdeki sülfür oranının artmasına, ozon tabakasındaki tehlikenin artmasına neden oldu. Milyarlarca ton kül ve mağma tüm bölgeyi kapladı.

DÜNYANIN GÖRDÜĞÜ BÜYÜK FELAKETLER

Yazı Dizisi : 3 Anadolu'da büyük depremler Kitaba göre, Anadolu toprakları tarihin eski çağlarında da büyük depremlere sahne oldu. Buna göre, Antakya İ.S 115 yılında meydana gelen depremde binlerce kişi ölürken, şehirde büyük tahribat meydana geldi. Antakya'da İ.S 526 yılında yaşanan depremde ise yüz binlerce insan öldü. İsa'nın göğe yükselmesi törenlerinden bir gün önce 29 Mayıs'ta, binlerce ziyaretçinin dini kutlamalar için toplandığı Antakya'da meydana gelen büyük deprem ile arkasından çıkan yangında 250 bine yakın kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Öte yandan İ.S 1268´de Anadolu´nun büyük bir kısmını sallayan şiddetli bir depremde ise 60 bine yakın insan hayatını kaybetmişti.

DÜNYANIN GÖRDÜĞÜ BÜYÜK FELAKETLER

Yazı Dizisi : 2 Uyku hastalığına 200 bin kurban Uganda'nın Victoria gölü civarında 1900-1907 yılları arasında görülen "uyku hastalığı" salgını ise 200 bin insanın hayatına mal oldu. 1900 yılında yüzlerce insan beyni etkileyen bir virüsün neden olduğu "uyku hastalığı" da denilen lumbe hastalığına kapılarak ölmeye başladı. Tsetse sineğinin yaydığı hastalıkta kurbanlar, önce baş ağrısı, halsizlik ve baskı hissediyordu. İkinci aşamada gün boyu uyuklamaya başlayan kurbanlar, ruhi dengesizliğin ardından dayanılmaz acılar çekerek komaya giriyor ve sonra da ölüyorlardı. Salgın, 1907 yılında kabilelerin, hastalığı taşıyan sineklerin bulunmadığı bölgelere taşınmaya ikna edilmesiyle durdurulabildi. Ancako zamana kadar 200 bin civarında Afrikalı bu hastalıktan hayatını kaybetti.

DÜNYANIN GÖRDÜĞÜ BÜYÜK FELAKETLER

Yazı Dizisi : 1 Yanarda ğ patladı, hava so ğ udu 1815 yılında Java adasında bulunan Tamburo yanarda ğ ının patlaması ise binlerce kilometre uzaklıktaki topraklarda etkisini gösterdi. 1816'da yılında ABD'nin kuzeydo ğ usunda ola ğ an dı ş ı bir kar ya ğ maya ba ş ladı. Be ş santim geni ş li ğ inde kar tanelerinin dü ş meye ba ş ladı ğ ı kar ya ğ ı ş ı, be ş gün süren kar fırtınası ve dondurucu so ğ uklara dönü ş tü. Çiftçiler kar altında kalan tarlaları sürüp tekrar ekim yaptılar. Ancak kar ve dondurucu so ğ uk, Temmuz, A ğ ustos ve Eylül'de bir kez daha bölgeyi vurdu. Beklenmedik bu havanın, dünyanın öbür ucundaki Java'da bulunan 1815'te patlamı ş Tamburo adlı bir yanarda ğ ile ba ğ lantısının kurulması 1920'leri buldu. Bilim adamları yanarda ğ ın stratosfere büyük miktarda toz parçası fırlattı ğ ını, aylarca orada asılı kalan parçaların da dünyanın yüzeyine ula ş an güne ş ı ş ınlarına engel oldu ğ u sonucuna vardılar.
İşte bu da Samsun dolaylarından Kolbastı; bu videoyu bu düğünde bulunanlar hemen tanıyacaktır mutlaka......

Amanda Halasının Yeğeni

GÖKLERDE VE YERDEKİ DELİLLER Şüphesiz, mü'minler için göklerde ve yerde ayetler vardır. Sizin yaratılışınızda ve türetip-yaydığı canlılarda kesin bilgiyle inanan bir kavim için ayetler vardır. (Casiye Suresi, 3-4)