- Bir paket makarna
- İki adet haşlanmış tavuk butu
- iki yemek kaşıgı kadar ıspanak
- nane, kimyon, kırmızı biber ve kekik(baharatlar istege göre çogaltılabilir veya degiştirilebilir.)
- dört beş yemek kaşıgı zeytinyagı
- iki ufak domates
- kaşar peyniri
Bir tarafta makarna haşlanırken önceden haşlanmış tavuk butlarını ufak parçlar halinde didikleyelim. iki yemek kaşıgı kadar kök kısımları ayıklanmış ıspanagı yumuşaması için kaynar suya sokup çıkaralım.
Ocagın üzerine koydugumuz tencereye didiklenmiş tavuk etini atalım üzerine iki yemek kaşıgı zeytinyagı dökelim, beş dakika kadar eteşte çevirelim. Hafifçe dogranmış ıspanakları ekleyelim ve orta ateşte yine beş dakika kadar kavrulmaları için bırakalım. Bir tabak içine domatesleri rendeleyelim. haşladıgımız tavuk suyundan iki üç yemek kaşıgı birazda zeytinyagı koyalım. Nane, kırmızı biber ve kimyon ve çok azda kekik atalım.
Diğer tarafta kavrulan tavuk etine hazırladıgımız domates rendesini ekleyelim. Ve tencerenin kapagını kapatıp beş on dakika kadar kendi haline bırakalım. Bu arada makarnamızı hafif diri haldeyken ateşten alaım ve süzgeçe dökelim. tavuk sosumuz kıvamına geldiğinde altını söndürüp süzgeçteki makarnamızdan düz ve geniş yemek tabaklarına koyup üzerine henüz sıcakken sosumuzdan dilediğiz miktarda koyup üzerinede bol miktarda rendelenmiş kaşar peyniri dökelim.
Makarnamız servise hazırdır, Afiyet Olsun.........
Not:Ölçüler tamamen göz kararıdır. Herşey sizin damak zevkinize baglı. Yaptım güzel oldu sizlerle paylaşmak istedim. :-)
eee ne zaman yiyoz bunlardan??
YanıtlaSil