Ana içeriğe atla

TARİFİM

Bir makarna tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle umarım yapar, dener ve yine umarım begenirsiniz. Gerçi üzerinde biraz daha çalışmam gerekiyor çünkü bu tarifi kendim uydurdum.

  • Bir paket makarna
  • İki adet haşlanmış tavuk butu
  • iki yemek kaşıgı kadar ıspanak
  • nane, kimyon, kırmızı biber ve kekik(baharatlar istege göre çogaltılabilir veya degiştirilebilir.)
  • dört beş yemek kaşıgı zeytinyagı
  • iki ufak domates
  • kaşar peyniri

Bir tarafta makarna haşlanırken önceden haşlanmış tavuk butlarını ufak parçlar halinde didikleyelim. iki yemek kaşıgı kadar kök kısımları ayıklanmış ıspanagı yumuşaması için kaynar suya sokup çıkaralım.

Ocagın üzerine koydugumuz tencereye didiklenmiş tavuk etini atalım üzerine iki yemek kaşıgı zeytinyagı dökelim, beş dakika kadar eteşte çevirelim. Hafifçe dogranmış ıspanakları ekleyelim ve orta ateşte yine beş dakika kadar kavrulmaları için bırakalım. Bir tabak içine domatesleri rendeleyelim. haşladıgımız tavuk suyundan iki üç yemek kaşıgı birazda zeytinyagı koyalım. Nane, kırmızı biber ve kimyon ve çok azda kekik atalım.

Diğer tarafta kavrulan tavuk etine hazırladıgımız domates rendesini ekleyelim. Ve tencerenin kapagını kapatıp beş on dakika kadar kendi haline bırakalım. Bu arada makarnamızı hafif diri haldeyken ateşten alaım ve süzgeçe dökelim. tavuk sosumuz kıvamına geldiğinde altını söndürüp süzgeçteki makarnamızdan düz ve geniş yemek tabaklarına koyup üzerine henüz sıcakken sosumuzdan dilediğiz miktarda koyup üzerinede bol miktarda rendelenmiş kaşar peyniri dökelim.

Makarnamız servise hazırdır, Afiyet Olsun.........

Not:Ölçüler tamamen göz kararıdır. Herşey sizin damak zevkinize baglı. Yaptım güzel oldu sizlerle paylaşmak istedim. :-)

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…