Ana içeriğe atla

TARİFİM

Bir makarna tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle umarım yapar, dener ve yine umarım begenirsiniz. Gerçi üzerinde biraz daha çalışmam gerekiyor çünkü bu tarifi kendim uydurdum.

  • Bir paket makarna
  • İki adet haşlanmış tavuk butu
  • iki yemek kaşıgı kadar ıspanak
  • nane, kimyon, kırmızı biber ve kekik(baharatlar istege göre çogaltılabilir veya degiştirilebilir.)
  • dört beş yemek kaşıgı zeytinyagı
  • iki ufak domates
  • kaşar peyniri

Bir tarafta makarna haşlanırken önceden haşlanmış tavuk butlarını ufak parçlar halinde didikleyelim. iki yemek kaşıgı kadar kök kısımları ayıklanmış ıspanagı yumuşaması için kaynar suya sokup çıkaralım.

Ocagın üzerine koydugumuz tencereye didiklenmiş tavuk etini atalım üzerine iki yemek kaşıgı zeytinyagı dökelim, beş dakika kadar eteşte çevirelim. Hafifçe dogranmış ıspanakları ekleyelim ve orta ateşte yine beş dakika kadar kavrulmaları için bırakalım. Bir tabak içine domatesleri rendeleyelim. haşladıgımız tavuk suyundan iki üç yemek kaşıgı birazda zeytinyagı koyalım. Nane, kırmızı biber ve kimyon ve çok azda kekik atalım.

Diğer tarafta kavrulan tavuk etine hazırladıgımız domates rendesini ekleyelim. Ve tencerenin kapagını kapatıp beş on dakika kadar kendi haline bırakalım. Bu arada makarnamızı hafif diri haldeyken ateşten alaım ve süzgeçe dökelim. tavuk sosumuz kıvamına geldiğinde altını söndürüp süzgeçteki makarnamızdan düz ve geniş yemek tabaklarına koyup üzerine henüz sıcakken sosumuzdan dilediğiz miktarda koyup üzerinede bol miktarda rendelenmiş kaşar peyniri dökelim.

Makarnamız servise hazırdır, Afiyet Olsun.........

Not:Ölçüler tamamen göz kararıdır. Herşey sizin damak zevkinize baglı. Yaptım güzel oldu sizlerle paylaşmak istedim. :-)

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Minyatür Sanatı

http://www.unutulmussanatlar.com/2012/07/minyatur-sanat.html Minyatür Sanatı    Osmanlıda Minyatür Batı dillerinde bir nesnenin küçük boyutlardaki örneğini belirten "Minyatür" sözcüğü, zamanla kitap resmi için kullanılan bir terim halini almıştır. Eski Türk kaynakları kitap resmi için "Nakış", "Tasvir"; minyatür ressamı için de "Nakkaş", "Musavvar" gibi sözcüklere yer verirler. Surname nedir?  Tıklayınız... 8. ve 9. yüzyıla ait olan ve günümüze gelmiş Türk resim sanatının örnekleri arasında, duvar resmi ve figürlü işlemelerin yanında minyatürler de bulunmaktadır. Türklerin eski yurtları Orta Asya'da, Türkistan'da yaşadıkları döneme ait olduğu düşünülen minyatür örnekleri hala Topkapı Sarayı arşivlerinde bulunmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman'ın Şeyh Abdüllatif'i Kabulü (Hünername) Fatih Sultan Mehmed döneminden, 19. yüzyıla uzanan döneme ait ise çok sayıda minyatür eser günümüze ulaşmıştır. Fatih Sultan M...

Mangalda Tavuk Ciğeri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar. İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur? Denedim oldu.... Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz.  Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz.  2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz.  Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makar...

Baykuşlar

Baykuş , Strigiformes (gece yırtıcıları) takımından gece avlanan yırtı cı  kuş  türlerine  verilen ad. Başları büyük ve tüylüdür. Kuyrukları kısa olmakla beraber, kanatları enli ve uzundur. Bir kısmının kanat açıklığı, bir adam boyuna ulaşır.  Serçe  kadar küçük olanları da vardır. Gagaları kıvrık, pençeleri keskin kanca tırnaklı ve döner parmaklıdır. Kuvvetli pençeleri adeta avına kenetlenir.  Baykuşgiller (Strigidae). Yaşadığı yerler: Ağaç kovukları, harabeler, kuleler, terk edilmiş kuş yuvaları. Antarktika hariç dünyanın her yerinde. Özellikleri: Gece avlanan yırtıcı kuşlardır. Ömrü: 60-70 yıldır. Çeşitleri: Boyları 18-70 cm arasında değişen 123 (bazı kaynaklarda 136 türü olduğu da söylenmektedir) kadar türü vardır. Bunlardan alaca baykuş, ak baykuş, cüce baykuş, puhu, kukumav, peçeli baykuş meşhurlarıdır. Başları büyük ve tüylüdür. Kuyrukları kısa olmakla beraber, kanatları enli ve uzundur. Bir kısmının kanat açıklığı, bir adam boyuna ulaşır. ...