Ana içeriğe atla

Çok Tatlı Birşey

Tam Şeker Bayramına, adına uygun bir yiyecek-içecek maddesi.

Çikolata severlere göre;



Malzemeler:

- bir bardak süt

- bir paket sıcak çikolata

- dondurma

- ve çikolata



Yapılışı:

- bir bardak sütü ocagın üstüne kısık ateşe koyuyoruz, içine sıcak çikolata paketinin tamamını boşaltıyoruz. kaynarken içine nekadar tatlı olmasını istiyorsanız istege göre çikolata atıyoruz 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam ediyoruz. İçine bir yemek kaşıgından biraz fazla dondurma ekliyoruz. Yine 10 dakika kadar kaynatıyoruz ve ocagı södürüyoruz.

- Bu karışım sogumadan dondurma kasesine bir yemek kaşıgı kadar koyuyoruz üzerine dolaptan çıkardıgımız dondurmayı koyuyoruz, ve üzerine kalan malzemeyi sıcak sıcak boşaltıyoruz. Buzdolabının buzlugunda 10 dak. bekletiyoruz.

- Dolaptan çıkardıgınızda yemeden önce birer resmini çekip bana gönderiyorsunuz. ( Ki benim iştahım daha açılıp rejimimi tekrar bozuyorum ve gidip aynısından tekrar yapıyorum.)

- Afiyet Olsun.


Yorumlar

  1. Hafta sonu bunlardan yemeye geliyooom :))

    YanıtlaSil
  2. ben de gelicem yemeye

    YanıtlaSil
  3. bi ara yapalım
    zaten tadı damagımda kaldı...

    YanıtlaSil
  4. ben denedim pazar günü.
    tadını anlatamıcam maalesef. pek anlayamadım tekrar yemem lazım. (ne zaman ne zaman?)

    YanıtlaSil
  5. bundan bişey nalamadım bi daha
    bundan bişey anlamadın bi daha
    bu böyle sürüp gider hikayemiz mutlu sonla ermek ister ama bir türlü tadında bir türlü karar verememektedir......

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…