Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar. İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur? Denedim oldu.... Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişe
İF HAKLARI NERDE KALDI
YanıtlaSilPARDON TELİF HAKLARI NERDE KALDI DEMEK İSTEMİŞTİM EKSİK YAZMIŞIM
YanıtlaSilama ama yavuzun reklamını yapıyoruz burda yapmayalımmı.....
YanıtlaSilhoop yeğenimin sırtından her türlü ticaret, reklam vs.yapılmasına karşıyım. sevimlilik abidesi kerata :)
YanıtlaSilama iyide bu yüzü herkesin görmesi gerekmezmi. sevimlilik abidesi. illaki hep dayısınımı çekip yayınlayalım yaniiiiii
YanıtlaSilBOZA TARİFİ BEKLİYORUZ.
YanıtlaSilwalla ben arada gidip içiyom :)
YanıtlaSil