Lezzettli Kapuska

16:02

Yemeyeniniz var mıdır bilmem ama ben çok severim kapuskayı ve bu sefer kendi ellerimle yaptım.


                  Tarifine gelince yeme konusunda başarılıyım ama anlatmayı pek beceremem.

Bir lahananın sarmalık kısımları ayrıldıktan sonra (bu demek oluyor ki yakın zamanda birde lahana sarma tarifi geliyor bloga) kalan kısımları doğrayıp suya atıyoruz. Lahana suda beklerken İki orta boy soğan doğrayıp düdüklü tencereye atıyoruz onlar hafif kavrulurken salçasını ekliyoruz (tabi bu isteğe bağlı) kurban bayramından kalan kuyruk yağı vardı yarım yemek kaşığı kuyruk yağı kattı ben içine çünkü biz etobur bir aileyiz. Her ne kadar bazı bilirkişiler bazı ot çeşitlerinden de etteki vitaminleri karşılayabileceğimizi söyleseler de bence etin yeri ayrıdır otun yeri ayrıdır. Soğanlar salçayla birlikte biraz kavrulunca üzerine lahanayı ekleyelim beş dakika kadar lahanaların pişmesini bekleyip üzerine su ekleyip düdüklünün kapağını kapatalım.

Bu kadar Afiyet olsun.
:-)

You Might Also Like

0 yorum

Popüler Yayınlar

Albüm

Like us on Facebook

.