Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar. İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur? Denedim oldu.... Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişe
Büyüyünce benimkiler de bu kadar olacak
YanıtlaSilAy ne şekerler, bende de vardı kızımın doğduğu yıl coştu sonra ben işe başladım soldu gitti
YanıtlaSilEn sevdim saksı çiçeğidir menekşe. Maşşallah onlara nazar değmesin ne güzel olmuşlar
YanıtlaSilevet bu menekşeler mutfak camını çok seviyorlar. yeni açmaya başladılar da hemen çekeyim dedim. biraz daha çoğalsın bakalım çiçekleri de tekrar çekeceğim.
YanıtlaSilmaaşallah benim elimden hiç tutmaz menekşe hatta kuruyan bir menekşemi çöpe atmıştım annem görünce çıkardı ve şimdi güzeller güzeli açıyor
YanıtlaSil