Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar. İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur? Denedim oldu.... Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişe
Siteme hoşgeldiniz sefalar getirdiniz bu arda 1 gün geçmiş de olsa mutlu yıllar
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Sizde Sefalar Getirdiniz. Hoş Geldiniz.
YanıtlaSilTubacığım, ben Balıkesiri o kadar çok özlüyorum ki anlatamam canım. Balıkesirde yaşadığınız için Çok şanslısınız.
YanıtlaSilİnşallah buralara yolunuz düşerse beklerim mutlaka.
YanıtlaSilBende tanışmayı çok isterim. Gelirken mutlaka haber vericem.
YanıtlaSilTuba'cığım hediyeler çok cici güle güle kullan. Ben de ne alsam diye kara kara düşünüyorum. Henüz alamadım. Bana çıkan arkadaşım biraz bekliycek :(
YanıtlaSil