Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar. İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur? Denedim oldu.... Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişe
arkadaşım kumpir çok güzel görünüyo evde yapılmış olması ayrı bir güzellik katıyor.
YanıtlaSilellerine sğlık
aaa bakın oraya bi resim daha eklemem gerekiyordu hemen düzenleme yapsam iyi olacak.
YanıtlaSil:-))
siz o kumpirleri yaptığımız sırada ben de ali'ye bigün kumpir yemeğe gitsek ya diyordum. hem de tam sizin yediğiniz sıralarda. ali'ye söyledim bize de yapıp çağırsınlar bigün bizi dedi. bilemem artık. enişte istedi ne olur???:))
YanıtlaSilyaparız bigün yaa siz istedinizde biz yapmadık mı?
YanıtlaSil