Ana içeriğe atla

Muhallebili Kurabiye


      Kalktım muhallebili kurabiye yaptım. İlk defa yapıyorum bu arada. Tabi ki yine tam olarak istediğim gibi olmadı. Yenmeyecek kadar kötü değil. Ama fırından çıktıklarında kurabiyelerin içinde muhallebi kalmamıştı.
Resmini görünce anlayacaksınız.......................


   O Kadar özene bezene yaptım, ama bütün kurabiyelerin üstü çatlayınca içindeki bütün muhallebiler de yanardağdan püsküren lavlar gibi foşurdayaraktan kurabiyelerin içinden taştılar.
 
Halbuki ben daha onların üstüne çikolata sosu yapacaktım ama 
görüntüleri yukarıda ki gibi olunca sade olarak bırakmaya karar verdim.

                                                    Neyse bir daha ki sefere inşallah.

Yorumlar

  1. Canım zaten özenince böyle ufak aksilikler olur ama bence çok güzel görünüyor eminim çok lezzetlidir. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Denemk bile bence maharet ister...

    Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. teşekkür ederim.
    Bir yerde bir söz duymuştum.
    Bir yanlış bir nakış.
    yanlış yapmadan insan dorusunu öğrenemez ki değil mi?

    YanıtlaSil
  4. Ne zamandır elimde bu kurabiyenin tarifi var ama fırsat bulup deneyemedim.İlk yapılan şeylerde böyle durumlar normal ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bende de buna benzer anılar bol bol var. Nedense birseyi ne kadar özenirsem o kadar aksilik çıkıyor.Bence de boşver;ne diyor reklamlarda lezzetinden çatlamış kurabiye:)))
    Ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Tuğba'cığım, kolye olarak mı deneyeceksin, mantı olarak mı?:))) Hamur işine de elin yatkın belli ki.İkisinı de dene bence:)) Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…