Ana içeriğe atla

Yaşasın İlk Ödülüm




     Atölye Kedi'ye çok teşekkür ediyorum ilk önce bu benim ilk ödülüm. Çok mutluyum. Blog dünyasında henüz çok yeni sayılırım. Aklımdan geçen bir sürü fikirle ve hangi birisinden başlayamaz bir halde her gün kendime yeni hobiler türetirken sizlerin yaptıklarınızdan ve bilgilerinizden faydalanabilmek çok güzel. Şimdilik yaptığım hiç bir şey istediğim gibi olmadı ama olsun denemeye devam ediyorum. Aklımdaki fikirlerden zamanla hepinize bahsedeceğim. 
   Şimdilik benimden vermem gereken Blogger ödülleri var. Ben çok kararsızım bir türl bu ödüller için bloglarım arasından seçim yapamadım.
   Ama işte nihayet bir şeyler yazmak lazım.

       Son olarak yedinci sırayı bana bu ödülü gönderen arkadaşım Atölye-kedi.blogspot.com'a ithaf etmek istiyorum. Onun blog sayfası da hoşuma gittiği için seçim yapamadım.

    Ve izleme listemdeki tüm diğer blog sahiplerine ve belki kim bilir henüz keşfedemediğim nice blog sahipleri için sekizinci sırayı da ben eklemek istiyorum. İnsanların en azından el emeklerini sergilemek maksadıyla vakit harcayarak oluşturulmuş bu blog sayfalarının hepsi için sonuçta çaba harcanıyor. Ve lafı daha fazla uzatmadan kendimle ilgili 7 ilginç bilgiyi sizlerle paylaşmaya geçeyim.

   1. Çok kararsız bir insanım gerçi son yıllarda bu kararsızlığımı bir şekilde yenmeye çalışıyorum ama yine de o benim bir parçam.
   2. Çok uykucuyum. Şimdi bir de işsiz kaldım ya annem bu durumdan pek hoşnut değil sanırım.
   3. Kendime bana uygun bir hobi edinmeye çalışıyorum. Çünkü dikkati çabuk dağılan bir insanım çok küçük şeylerle uğraşırken daha çok sinirleniyorum.
   4. Sabırlı bir insan olduğumu iddia ediyorum ama değilim.
   5. Gülmeyi çok seviyorum.
   6. Kendimi ifade etmekte zorlandığım zamanlarda genelde gülümsemeye çalışıyorum çünkü en iyi yaptığım şey bu zaten.
   7. Kendi hakkımda benim bile bilmediğim bir şey mutlaka vardır o yüzden yedinci maddeyi boş bırakıyorum. ( Daha doğrusu yedinci maddeyi yazması için birisini davet edeceğim 7'inci maddeyi o doldursun. Yorumlarımı takip edin son maddeyi öğrenmek için....)




    Umarım eksik bir şey kalmamıştır. Hepinize teşekkür ederim beni ziyaret ettiğiniz için.
       

Yorumlar

  1. ne guzel bir tema bu böyle, kendimi ormanlik bir bahcedeymis gibi hissettim.
    bu arada bazi özelliklerimiz uyuyor.

    YanıtlaSil
  2. Tebrik erim canım..

    Mutlu pazarlar:)

    YanıtlaSil
  3. tuğba hanım daha öncede yorum brakmıştım.hediyelerim size ulaştımı.lütfen sizden cevap bekliyorum.siteme yorum bırakabilirsiniz.ilk ödülünüz üçinde tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  4. Canım asıl ben çok teşekkür ederim, çok incesin. Güzel yorumların içinde ayrıca çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. ella beğenmene sevindim, teşekkür ederim. Görünce benimde çok hoşuma gitti denemek istedim. Yeşillikler içinde...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................