Ana içeriğe atla

Geri Geldim

   Sabahın ilk ışıkları ile birlikte yola çıkmak nasıl bir şeydir siz bilir misiniz?


 Biz yola düştüğümüzde güneş daha yeni yükselmeye başlıyordu. 


Yolda bir sis bastırdı ki, bu sisin içinde ben bu resmi çektikten çok kısa bir süre sonra bir kaza olmuş bir o gün açık öğretim sınavları olduğundan sabah yol çok kalabalıktı. Sınav için ilçelerden merkeze gelen araçlar vardı. Ve tabi acele edenler olmuştur doğal olarak görüş mesafesi çok kısa olan bu sis içinde bir kaza olması kaçınılmazdı. 
Ama benim fotoğraf makinamın pilinin sarjı bittiğinden yolun bundan sonrasında resim çekemedim. 

Evde biraz tadilat işlerimiz vardı. Gittiğimizden beri hiç oturmadık desem abartılı olmaz. İnşaat işçisi oldum bir anda.



Evde ki bütün eşyanın dışarı çıkması gerekti, dolaplar yerinden oynadı falan filan, yani tatil sayılmazdı bu tabi ki; yorgunluktan bittik. Ama güzel oldu.

Bunlar da Ayvalıktan özleyenler için.......







Tabi ki bu görünende benim ayağım.:-)

Edremitten Koçtaş'tan çiçek aldım birde görünce dayanamadım. çok şirinlerdi.
Çaktırmayın birisi kayınvalideme......





Kalanchoe Çiçeği







Etli yaprakları, sarı-kırmızı, küçük, bir araya gelince başakçıklar halinde görünen çiçekleri, dekoratif yaprakları ile iyi bir salon bitkisidir. Memleketi Madagaskar olan bu iç mekân bitkisi, aydınlık, güneşli ve havadar yerleri sever. Fazla suya duyarlıdır ama sıcak havalarda suya ihtiyaç duyar. Toprağı, yaprak çürüntüsü, yanmış çiftlik gübresi içeren bahçe toprağı, killi toprak ve 1/4 dişli nehir kumundan ibaret karışım olmalıdır.

Anavatanı: Madagaskardır.
Renkleri: Sarı, turuncu, pembe, kırmızı ve mor renkli çiçek açarlar.
Çiçeklenme zamanı: K.blossfeldiana şubat-mayıs arası K.manginii Şubat Mart arası çiçek açarlar.
Yer seçim: Aydınlık ve güneşli ortamda iyi sonuç verir. Yazın sıcak Kışınsa daha serin yer uygundur.
Su ve besin ihtiyacı: Yazın normal sulanmalı kışınsa neredeyse kuru tutulmalıdır. Mart-Ağustos arası ayda bir kaktüs besini verilmelidir.
Bakım: Gerekli görüldüğünde saksıları ilkbaharda çok amaçlı saksı toprağı kullanılarak değiştirilmelidir. Toprağa bir miktar perlit ve kiremit parçaları da konabilir.
Üretim: İlkbahar ya da yazın u ç dallarından kesilerek köklendirilmek suretiyle üretilir.
Hastalık ve zararlılar: Fazla sıcak ya da ıslak ortamda mildiyö ve yaprak bitleri görülür.
Sık çiçekli değişik renkli ve güneşli ortamı tercih eden bu çeşit yazın susuz bırakılmalıdır.
Etli yaprakları, sarı-kırmızı, küçük, bir araya gelince başakçıklar halinde görünen çiçekleri, dekoratif yaprakları ile iyi bir salon bitkisidir.
Toprak İsteği: Yaprak çürüntüsü, yanmış çiftlik gübresi içeren bahçe toprağı, killi toprak ve 1/4 dişli nehir kumundan ibaret karşımdır.
Su İsteği: Yazın, saksı orta derecede rutubetli tutulacak şekilde sulanır. Fazla suya karşı duyarlıdır.
Isı İsteği: 10-21 C ısı isterler.
Işık isteği: Aydınlık, güneşli ve havadar yerleri severler.
Gübrelenmesi: 5-8. aylar arasında haftada bir kez 2 gr. azotça fakir gübre bir lt. suda eritilerek verilir. Bitki fazla suya karşı duyarlıdır.

Yorumlar

  1. Hoş geldin canım.Sabah yola çıkmak çok keyiflidir bence, özelliklede kaz dağlarının havasını solumak sabah sabah çok iyi gelir. Hayalim Ayvalıkta taşatan eski bir evde (tabi bahçeside olmalı) oturmak. Yaz gelsede gelme fırsatı bulsam

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    bloğunuzu çok beğendim
    takibe de aldım
    sevgiler
    anneleringunlugu.com

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim.
    AtölyeKedi;
    Bu yaz sarımsaklıda olmaktan dolayı üzüleceğim tek konu blogumla ilgilenememek olacak çünkü orada internetim yok. Ama sanırım cafelerden aradada olsa takip etmeye çalışacağım. Beklerim.

    anneleringunlugu.com;
    Blogumu beğendiğinize çok sevindim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…