Ana içeriğe atla

MİM

   Şimdi gelelim Atölye Kedi'nin beni Mim lediği mevzuya;

1. İsminiz : Tuğba
2. Yaşınız : 31 (yaaa)
3. Boyunuz : 1.60 (civarı diyorum çünkü uzun zamandır ölçmedim)
4. Kilonuz : 65 (çok kilo aldım çoook)(ve artık vermek lazım)
5. Ayakkabı Numaranız : 36
6. Saç Renginiz : Orjinali Kahverengi ama şu anda biraz gölgeli
7. Göz Renginiz : Kahverengi
8. Kaç Kardeşsiniz : İki. Bilgisayar Programcılığı
9. Anneniz : Her daim ev hanımı

10. Babanız : Emekli hemde işçi tarafından amatör marangoz...Sol taraftaki salıncağı babam yaptı panjurları babam döşedi yerdeki mermerleri babam döşedi. Benim babam çok marifetli.



11. En Beğendiğiniz Huyunuz : Hımmm. Sabırlıyımdır, çok iyi sır saklarım, Uyumluyumdur, Güler yüzlüyümdür.
12. En Beğenmediğiniz Huyunuz : Bazen fazla sabırlı olmaktan sıkılıyorum, bazen fazla sessiz sedasız olmaktan sıkılıyorum, bir de son zamanlarda çabuk sinirlenir oldum.
13. En Beğendiğiniz Yeriniz : Burnum. Ufacık hokka gibi bir burnum var. Birde saçlarım, uzun uzun olsunlar hep.
14. Hiç Beğenmediğiniz Yeriniz : Aldığım kilolardan dolayı göbeğim.
15. Çantanızda Mutlaka Bulunmalı : Cüzdanım ve telefonum(bunların haricindeki her şey ıvır zıvır)
16. Çantamda Asla Bulunmaz : Sigara(ama çakmak bulunur :-) ne zaman nerede ihtiyaç olacağını bilemeyiz, bide cüzdanıma sığan boyda bir şişe açacağım vardır benim. Bir zamanlar çakıda taşıyordum üniversitede okurken gece geç vakit okuldan çıktığımızdan dolayı)
17. Arabanızın Markası : Murat 124(benim değil babamın ama olsun benim sayılır)
18. Hayalinizdeki Araba : MİNİ COOPER     (Bayılırım)
19. En Sevdiğiniz Yemek : En zor soru bu => Mantı, yaprak sarma, pırasa, makarna, soğanaşı, karnıbahar biber dolması, köfte, pirzola, balık, pizza, kumpir, patates kızartması daha sayayım mı?
20. Hiç Sevmediğiniz Yemek : Bamya, Tarhana çorbası
21. En Sevdiğiniz Hayvan : Balık, Kuş, Kedi, sanırım hepsini seviyorum
22. En Korktuğunuz Hayvan : Örümcek
23. Kullandığınız Parfüm : Şu an da Avon dan takılıyorum ama ara sıra değiştiririm. 
24. Kullandığınız Cilt Bakım Ürünleri : Onlarda şu an da avon dan ama genelde arko ya da nivea el kremleri 
25. Her Gün Mutlaka Yaparsınız : Uyuruuuuuum, Yemek yeriiiim sonrada hergün rejim yaparım.
26. Her Gün Yapmayı İhmal Edersiniz : Spor Yapmak.
27. Karanlıktan Korkarmısınız : Hayır
28. Korkutmayı Severmisiniz : Hayır
29. Giyim Tarzınız : Belli bi tarzım olduğu söylenemez genelde spor ama elbise ve etek giymeyi severim. Bu aralar işsiz olduğum için fazla spor hatta pijama takım :-) 
30. Asla Giymeyeceğiniz : Hiç öyle bir ayrım yapmadım ama sürekli koyu renkler giymeyi sevmem canlı renkler tercihimdir.
31. Cep Telefonunuz : Nokia
32. Bilgisayarınız : Markasız gayet kendi halinde toplanmış bir makine.
33. Karşı Cinste Aradığınız Özellikler : Benimle aynı zevkleri paylaşabilecek oturup sohbet edebilecek, güler yüzlü birisi bunlarda nişanlımda var. Sanırım biz iyi anlaşıyoruz.
34. Karşı Cinste Hoşlandığınız Tip : Ela gözlüler hoşuma gider.
35. En Beğendiğiniz Oyuncu : Hülya Koçyiğit, Metin Akpınar, Robin Willams daha var ama isimleri aklıma gelmedi şimdi.
36. Benzetildiğiniz Bir Oyuncu : En son birisi beni Çarlinin Meleklerinde de oynayan Drew Barrymore'a benzetmişti. Allah allah demiştim.
37. Film Çevirmek İstediğiniz Ünlü : Hiç düşünmedim açıkçası.
38. Başka Bir şey Yapmak İstediğiniz Ünlü : Robin Willams'la tanışmak, zamanında Barış Manço ile tanışmayı da çok istemiştim, kısmet olamadı.
39. Tuttuğunuz Takım : Yok
40. Hangi Dalda Sporcu Olmak İsterdiniz : Yüzme
41. En Büyük Hayaliniz : Dünya turuna çıkmak, paraşütle atlamak, okyanusta tüple derine dalmak, bir şey daha var ama hayal sayılmayabilir -evlenmek- zira bir sürü aksilikler yüzünden hala evlenemedik.
42. Gerçekleştirdiğiniz Hayaliniz : Yaşıyorum ya yetmez mi?
43. Asla Yapmam Dediğiniz Çılgınlık : Hani şu bacaklarından bağlanıp uçurumun dibinden aşağı atladıkları spor varya aslaaaaaa.
44. Yapabilirim Dediğiniz Bir Çılgınlık : Bakınız 41. madde

Sanırım eksik bir şey kalmadı. Birde fındık fıstığı çok severim.
:-)





Yorumlar

  1. Teşekkür ederim canım yanıtladğın için. Biraz daha tanımış oldum seni. Bu arada bir çok özelliğimiz benziyormuş şekerim :))

    YanıtlaSil
  2. Valla sanırım öyle burçlardan kaynaklanıyor olmasın sakın...
    :-)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mangalda Tavuk Ciğeri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar. İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur? Denedim oldu.... Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz.  Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz.  2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz.  Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişe

Minyatür Sanatı

http://www.unutulmussanatlar.com/2012/07/minyatur-sanat.html Minyatür Sanatı    Osmanlıda Minyatür Batı dillerinde bir nesnenin küçük boyutlardaki örneğini belirten "Minyatür" sözcüğü, zamanla kitap resmi için kullanılan bir terim halini almıştır. Eski Türk kaynakları kitap resmi için "Nakış", "Tasvir"; minyatür ressamı için de "Nakkaş", "Musavvar" gibi sözcüklere yer verirler. Surname nedir?  Tıklayınız... 8. ve 9. yüzyıla ait olan ve günümüze gelmiş Türk resim sanatının örnekleri arasında, duvar resmi ve figürlü işlemelerin yanında minyatürler de bulunmaktadır. Türklerin eski yurtları Orta Asya'da, Türkistan'da yaşadıkları döneme ait olduğu düşünülen minyatür örnekleri hala Topkapı Sarayı arşivlerinde bulunmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman'ın Şeyh Abdüllatif'i Kabulü (Hünername) Fatih Sultan Mehmed döneminden, 19. yüzyıla uzanan döneme ait ise çok sayıda minyatür eser günümüze ulaşmıştır. Fatih Sultan M

Popüler Optimist Nedir?

   Bazı kadın ve erkekler çok hareketli, şakacı ve devamlı tebessüm etmeyi başarabilen popüler optimist tiplerdir. Bunların kişilik özellikleri :   Arzusu : Eğlenmek, gününü gün edip, zor işleri başkalarına yaptırmaktır. Duygusal İhtiyaçları : İlgi, şefkat, onay ve kabul görmek. En Güçlü Yönleri : Bilgisi olsun olmasın, her yerde her zaman her şey hakkında konuşabilir. coşkulu bir kişiliğe , iyimserliğe, espri duygusuna, öykü anlatma yeteneğine sahiptir. insanlardan hoşlanır. En Zayıf yönleri: Düzensizdir, ayrıntıları ya da isimleri hatırlayamaz, abartır, hiç bir şey hakkında ciddi değildir. işlerin yapılmasında başkalarına güvenir; kolay aldanır ve saftır. Bunalıma Girdiği Zaman : Yaşam eğlenceli değildir ve hiç kimse onu sevmiyordur. Korktuğu Şeyler : Sevilmemek, sıkılmak, saate bağlı olarak yaşamak ya da harcadığı paranın kaydını tutmak. Hoşlandığı İnsan Tipi : Dinleyen, gülen, öven ve onaylayan. Hoşlanmadığı İnsan Tipi : eleştiren, esprilerine yanıt vermeyen, kendisinin şirin olduğ