Ana içeriğe atla

HOŞGELDİNİZ, HOŞGELDİNİZ

    Asıl ben hoşgeldim değil mi?
En sonunda bugün biraz bilgisayarın başına oturup sizlere yaptıklarımdan ettiklerimden gezdiklerimden gördüklerimden bahsedeyim. Kaç günlerdir bir şey yazamadım bloguma uzak kaldık.
En sonunda evde ki tadilatlar bitti, mutfağımızı söktük yerine yeni mutfak monteledik. Söktük ve monteledik diyorum çünkü mutfak koçtaş'tan alındı ve şu kutu kutu eve getirip kendiniz logo oynar gibi sök çıkar yaparak kurduğunuz mobilyalardan. Ben onlara yap-işlet-devret demeye karar verdim. Eğlenceli bir şey ama hemde sonuç çok güzel oldu bizim açımızdan. Eski mutfağımız gidip yerine tertemiz derli toplu bir mutfak gelince harika bir görüntü oldu.
  Ama asıl önemli olan bir tadilat için yazlığa gitmeden önce misafirlerimiz vardı burada. Ankara'dan abimler geldi tabi bizim ufaklıkta, çocuk ilk defa yola çıkmanın verdiği bütün yorgunluğun sonucunda nasıl sızıp kaldı bir bakın:

Uçak yolculuğu üstüne otobüs yolculuğu bir de bütün bublar yetmezmiş gibi dede'ye babanne'ye şımarıklıklar yapmak yorucu işler. Bir uyudu ki, maşallah. 

Onlar yola çıktı bizde hemen arkalarından; ve bilin bakalım arabayı kim kullandı. Evet tabi ki ben, ilk defa uzun yolda araba kullandım. Sarımsaklıya kadar hem ayvalık trafiğinde bile(Ayvalığın yollarını bileninz varsa durumumu tahmin edebilir), bu yüzden size yol fotorafları çekemedim. Neyse oradaki işlerimizi bitirdik en sonunda ben çok sevdiğim arkadaşımı çağırdım hadi gel diye onunla hafta sonu günü birlik tekne turlarına katıldık. İşte adalar ve cunda;
  
      




   Gelir gelmez de akrabaların düğünü vardı ona bile yetiştik. Misafir geldi misafir gitti derken bir türlü bilgisayarın başına oturamadım. Kısa kısa bakıp kapatıyorum ama bugün biraz zaman ayırmalıyım artık dedim. Ama sanırım çok fazla kalamayacağım. Yaz malum düğün mevsimi yine gideceğim, bakalım artık ne zaman tekrar yolculuk. İşin kötü tarafı orada evde İnternet olmadığı için İnternet kafelerde uzakta olduğundan blogumdan ve sizlerden uzak kalıyorum. Ama Bu kadar değil sizlere başka haberlerimde olacak ama bunun için sizi biraz merakta bırakacağım. Tekrar gitmeden blogum için biraz birikim yapmam gerek Yeni bir hobi buldum kendime şimdilik araştırma yapıyorum ama çok yakında ondanda bahsedeceğim. Tekrar görüşmek üzere hoşça kalın. Kendinize çok çok çok iyi bakın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................