Ana içeriğe atla

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

 

     Merhaba, arkadaşlar bir süre buralarda olmayacağım ama gitmeden sizleri lezzetli bir yiyecekle baş başa bırakmak istedim. Afiyet olsun.


Bir adet hazır ekmek kadayıfı (orta boy), 1,70kg şeker, 2kg su. 



Şeker ve su karıştırılarak ocağa ateşin üzerine konulur. Şeker eridikten sonra kaynamaya başlayınca tepsideki kadayıfın üzerine dökülür. Tepsi ocağın üzerine konulur ve şerbet kadayıfın üzerine gezdirilirken tepside yavaş yavaş çevrilir. Ekmek kadayıfı şerbeti yeterince çektiğinde;



zaten oldukça şişmiş olacaktır. Ocağın altını söndürmeyi unutmayın...

Üzerine güzelde bir kaymak koyarak sofraya servis edebilirsiniz. 
Ben üzerine kaymak konulmuş halini fotoğraflayamadım, o safhayı atlamışım.  :-)




Yorumlar

  1. Aaaa ama canım daha yeni gelmiştin, yine mi gidiyorsun? Hoş gelişler ola canım, güle güle git güle güle gel

    YanıtlaSil
  2. :)))

    Elerine sağlık afiyet olsun canım

    YanıtlaSil
  3. evet yaa bu aralar çok geziyorum galiba. neyse bi internet cafe buldum da boguma bakabiliyorum. ama yeni yazılarımı eve dönünce yazacağım. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Afiyet şeker olsun canım.
    Bloğumda ödülün var canım kabul edersen mutlu olurum.Sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…