Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

22:01

 

     Merhaba, arkadaşlar bir süre buralarda olmayacağım ama gitmeden sizleri lezzetli bir yiyecekle baş başa bırakmak istedim. Afiyet olsun.


Bir adet hazır ekmek kadayıfı (orta boy), 1,70kg şeker, 2kg su. 



Şeker ve su karıştırılarak ocağa ateşin üzerine konulur. Şeker eridikten sonra kaynamaya başlayınca tepsideki kadayıfın üzerine dökülür. Tepsi ocağın üzerine konulur ve şerbet kadayıfın üzerine gezdirilirken tepside yavaş yavaş çevrilir. Ekmek kadayıfı şerbeti yeterince çektiğinde;



zaten oldukça şişmiş olacaktır. Ocağın altını söndürmeyi unutmayın...

Üzerine güzelde bir kaymak koyarak sofraya servis edebilirsiniz. 
Ben üzerine kaymak konulmuş halini fotoğraflayamadım, o safhayı atlamışım.  :-)




You Might Also Like

4 yorum

  1. Aaaa ama canım daha yeni gelmiştin, yine mi gidiyorsun? Hoş gelişler ola canım, güle güle git güle güle gel

    YanıtlaSil
  2. :)))

    Elerine sağlık afiyet olsun canım

    YanıtlaSil
  3. evet yaa bu aralar çok geziyorum galiba. neyse bi internet cafe buldum da boguma bakabiliyorum. ama yeni yazılarımı eve dönünce yazacağım. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Afiyet şeker olsun canım.
    Bloğumda ödülün var canım kabul edersen mutlu olurum.Sevgilerimle

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Albüm

Like us on Facebook

.