Ana içeriğe atla

Neler Yaptım Neler


   Kalktım yoğurt yaptım. Hayır derdin ne al hazır yoğurdu koy dolaba, yok özendim ya evimde bi yoğurt yapayım hem bir de ilk defa yoğurt mayalıyorum. Başardım mis gibi yoğurt yaptım. Ohh canıma değsin.
   Şöyle bir uzun uzun hasret gideremedim blogumla, resimlerimi yayınlıyorum ama şöyle bir güzel blog yazısı hazırlayamadım içim gidiyor kaç gündür. Neyse düğündü falandı filandı derken işte bende ev hamını oldum çıktım başınıza, şimdilik halimden şikayetim yok. Ama bu tatili artık daha fazla uzatmadan bir iş bulmak lazım gelir. Çalışmalarımı hızlandırmalıyım.
   Güzel bir düğün oldu, kuaförüm çok güzel bir saç yaptı, bundan sonra ona gitmeye devam edeceğim galiba çünkü benim kuaförüm başkasıydı ama benim düğün günümde onunda oğlunun sünneti varmış beni alamayacağını söyledi sanırım güzelde bir tesadüf oldu bu yapılan saç çok hoşuma gitti. Herkeste beğendi valla.
   Gelinliğim deseniz ayrı bir şanstı sanırım. Aslında tek parça gelinliklerden almayı düşünürken girdiğimiz dükkanda kızlar sen bunu bir giy bakalım deyince denemekten kendimi alamayınca olan oldu.


Eee damatta hiç fena değildi tabi,
   Aaa bu arada kına gecesinden başlamam gerekiyordu pardon atladım. Kına gecemde üç kıyafet değiştirmem herkesin pek hoşuna gitti. Çok hoştu. 

        Sonra Alanya'ya doğru bir tur yapalım dedik. Gittik, gezdik, gördük, geldik. İki sene nişanlılık geçirdikten sonra yaşanan bazı şanssızlıklardan sonra ikimizde çok yorulmuştuk gerçekten. Ve düğüne kalkıştığımız günden beri (çok şükür) her şeyin yolunda gitmesi bir kere daha nikahta keramet vardır demekten alamadı beni. Tıkır tıkır her işimizi hallettik, düğünde bir çırpıda akıp gidince eh şimdi keyfini sürmek hakkımızdır herhalde, tamam arada bazı sıkıntılar yaşasakta genelde her şey iyiydi.

                                Allah hiç kimsenin huzurunu, mutluluğunu bozmasın.

                                  Ayrıca ayrıntılı resimlere bu adresten ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…