Soğan Aşı

00:20


Malzemeler:
3-4 Büyük boy soğan
Sivri biber
Domates
İsteğe gör salça
1-2 diş Sarımsak

Yapılışı:
Soğanlar salataya doğradığımız gibi doğranır (adını hatırlayamadığım için böyle yazdım).
Tencerede hafif kavrulmaya başlayınca biberler eklenir kavrulmaya devam edilir. İsteğe göre 1-2 diş sarımsak küçük küçük doğranıp eklenir. En son küp küp doğranmış domatesler eklenir ama domatesler rendelenerekte konulabilir. Pişmeye bırakılır.


 Başka bir tencerede 

2 küçük boy soğan pembeleşinceye kadar kavrulur, 2-3 tane sivri biber(biraz acılardan olursa daha tatlı olur.) doğranarak eklenir. En son 2 büyük noy domats rendelenerek eklenir. Sonra;


  1 Bardak bulguru içine döküp iki bardağa yakın su eklenir ve suyunu çekene kadar kaynamaya bırakılır. 

   İşte size güzel bir menü. Soğan aşı ve Bulgur Pilavı yanında,


                            yoğutlu semizotu salatası.


Afiyet Olsun.

You Might Also Like

4 yorum

  1. Oh afiyet olsun canım, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok severim soğan aşını bir dönem çok yerdik.. gece acıkınca hele ne güzel giderdi..

    YanıtlaSil
  3. Bir de şöyle acılı tarafından oldumuydu
    offf

    YanıtlaSil
  4. Benimki de bol acılı olsun ltf.;) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Albüm

Like us on Facebook

.