Malzemeler :
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Yumurta
Limon Suyu
Kabartma Tozu
Un
Yapılışı : Aslında yumurtaların sadece beyazı konması gerekiyordu ancak ben unutup iki yumurtanında hem beyazını hem sarısını kırdım, bütün malzemeler bir kaba konup yoğrulur yuvarlanıp yağlanan tepside 180 derece ısıtılmış fırında kızartılır. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülerek çıtır çıtır afiyetle yenir. Tabi ki ramazan ayında olunması dolayısiyle iftardan sonra yenmek zorunda kalınır.
Afiyet Olsun.
Olsun arada dalgınlıkla oluyor öyle şeyler. Tuzlu kurabiyeyi çok severim. Ama bir tuzlu kurabiyede limon suyunu ilk defa gördüm, ne kadar limon suyu koymak gerekiyor canım, ona göre yazayım tarifini. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBende nereden yazdığımı hatırlamıyorum bu tarifi ölçü falanda yazmamışım göz kararı oldu yani ama ben yarım limon sıktım.
YanıtlaSilgenelde tariflerimi göz kararı yapıyorum güzelde oluyor hani yani övünmek gibi olmasın ama, ölçülü yapmaya çalıştığım zaman sanki inadına daha beceremiyorum illaki bir aksilik oluyor.