Ana içeriğe atla

İlk İftar Davetim

   Bu aralar bilgisayarın başına oturmaya pek fırsat bulamıyorum. ihmal etmekten değilde sıra gelmiyor.

Evimde ilk iftar davetimi verdikten sonra ilk defa böyle bir misafir ağırlama sınavını başarı ile verdikten sonra çok şükür herkesin beğendiği yemekleri sofraya koyduktan sonra ev hanımlığında ki bu ilk ve önemli daveti atlattıktan sonra..... güzel bir akşam olduğunu söylemeliyim. Kendi annem-babam, eşimin annesi babası, görümcem-eşi ve çocuklar, anneannem, teyzem, küçük kuzenim ve biz tam on iki kişilik bir sofraydı.
  


  

Biraz telaşeden biraz da unuttuğum için fazla resim çekemedim son anda aklıma geldi hemen bunları çektim. 

 

Yorumlar

  1. güzel bir sofra ellerine sağlık, tabi ev sahibi olunca fotoğraf çekmek en son akla geliyor koşturmacadan :D
    arkadaki tabaktakiler dolmaya benziyor ama beyazlar ne dolması çözemedim:)

    YanıtlaSil
  2. dolmalık biber ama sarı pazarda dolma alırken gördüm hep yeşil biber yapıyoruz bu da böyle olsun dedim. Yeşil kadar tatlı değil ama yine de denemeye değer.

    YanıtlaSil
  3. hııı sarı bibeer ben beyaz görmüştüm:)
    kırmızı, sarı, yeşil hepsinden bir renk cümbüşü güzel olur:)

    YanıtlaSil
  4. evet denemek lazım.
    :-))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…