Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar. İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur? Denedim oldu.... Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişe
Bayıldım ilk örgü deneyimi için harika olmuş bence ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim. sanırım en iyi başardığım şey örgü bakalım artık bir şeyler yapmaya çalışıyorum.
YanıtlaSilÇok beğendim ellerinize sağlık:) bir sorum olacak, ipinizin markası ve kaç numara şiş ile ördünüz acaba?
YanıtlaSilSöyleyebilmeyi çok isterdim ancak ben bu kazağı öreli epey zaman oldu. hiç hatırlamıyorum. şiş 4 numara olabilir ancak ip neydi düşünüyorum ama maalesef bulamadım.:-(
YanıtlaSil