Malzemeler :
Çubuk Makarna
Kıyma
Kereviz, bir miktarda kereviz yaprağı
Kültür Mantarı
Soğan
Sarımsak
Salça, Acı Sos
Tuz
Zeytinyağ
Yapılışı :
Bir tencerede makarnayı haşlarken diğer tarafta sosumuzu hazırlamaya başlayalım.
Soğan ve sarımsağı soteleyelim, üzerine blendırda doğradığımız kerevizi ekleyelim biraz kavrulduktan sonra kereviz yaprağını ekleyelim. Bu malzemeler suyunu salmaya başlayınca kıymayı koyalım tahta bir kaşıkla bir kaç kere karıştırdıktan sonra üzerine ince ince doğradığımız mantarları ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
Diğer tencede hanlanmış olan makarnanın altını söndürüp içerisine bir bardak soğuk su koyarak dinlenmeye bırakalım. 5-10 dakika kadar birlikte pişen malzemelerimizin üzerine salça ve ne kadar acı sevdiğinize bağlı olarak acı sos ekleyelim biraz da tuz atalım ve 5 dakika daha pişmeye bırakalım. Sosun altını söndürdükten sonra makarnayı süzgeçe döküp serviz tabağımıza alalım ve üzerine sıcak sosumuzu ekleyip soğımadan servis edelim.
Afiyetler Olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder