Portakal Soslu Ispanaklı Börek

02:48

     Merhaba Arkadaşlar.
Bir kaç gündür bilgisayarsız kaldığımdan bir türlü hazırda bekleyen kayıtlarımı yayınlayamadım. Eşiniz bilgisayarcı olunca bilgisayarınız daha sık bozulabiliyor :-)) İnternetin tüm hayatımızı kaplamaya başladığı şu zamanda bilgisayarsız ve internetsiz kalmak sıkıcı bir durum tabi ki, eh bizim eve de iki bilgisayar şart oldu artık. Benim bilgisayarım bari bozulup durmasın,bir bilgisayarı eşimle beraber kullandığımız için tabi garip bilgisayar daha çok yoruluyor, o da haklı ne yapsın ki ikimizle birden uğraşmak zorunda kalıyor.

         Neyse ben şimdi sizlere böreğimden bahsedeyim.


mandalincikmazi.blogspot.com 'nın hazırladığı etkinliğe katılmak için bir şeyler yapmayı düşünüyordum kaç günlerdir. Bunun üzerine bilgisayarımdaki arıza gelince bir türlü yayınlayamadığım etkinlik lezzetim için son günde de olsa yetişip hemen bir yazı hazırlamaya giriştim.

Ne yapayım diye düşünürken mutfağa girdiğimde elimden bir şeyler çıkıverdi. Bilmiyorum denemek isteyenler olurda bana fikirlerini iletirlerse sevinirim.

Portakal Soslu Ispanaklı Börek


Malzemeler :    (ben malzemeleri az tutuyorum genelde iki kişilik yapmaya çalışıyorum)
Yarım kilo ıspanak
Bir havuç 
Soğan
İki adet portakal
Sıvı yağ
Un
Yumurta, tuz, su

Yapılışı:
   Ocakta teflon tavanın içine soğanları koyup biraz kavrulduktan sonra rendelenmiş havucu ekleyelim. Havuçla birlikte hafif kavrulan soğanların üzerine ıspanakları ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Suyunu salıp çekmeye başlarken içine iki portakalın ilk önce suyunu sıkıp sonra kabuklarını rendeleyip rendelenmiş kabukları koyalım. Altını kısıp biraz daha pişmeye bırakalım.
   Ocaktaki malzemeler pişmeye devam ederken diğer tarafta böreklik hamurumuzu hazırlamaya başlayalım.
Un, bir yumurta, tuz çok az da sıvı yağ ve kıvamını bulana kadar su ekleyerek hamuru hazırlayalım.
Yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp bir kabın içine koyduğumuz hamurların üzerine nemli bir bez örterek bırakalım. Bu arada ocaktaki iç malzemeleri de unutmayalım arada kontrol ettiğimiz iç karışım zaten olmuştur. Soğuduktan sonra hamurlarımızı açmaya başlayalım. 

Yaklaşık bir yemek tabağı büyüklüğünde açtığımız hamurların üzerine malzememizi koyup aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi tane tane yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine 3 kaşık yoğurt ve daha önce sıktığımız portakal suyunu ve biraz da yağ ekleyip böreklerin üzerine sürelim.
180 derece ısıttığımız fırınımıza yerleştirelim ve pişmesini bekleyip sonra sıcak sıcak yiyelim.


Afiyetler Olsun.








You Might Also Like

2 yorum

  1. Portakal ve ıspanak çok değişik...

    Farklı lezzetleri severim:)
    ellerine sağlık ....

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Albüm

Like us on Facebook

.