Ana içeriğe atla

Portakal Soslu Ispanaklı Börek

     Merhaba Arkadaşlar.
Bir kaç gündür bilgisayarsız kaldığımdan bir türlü hazırda bekleyen kayıtlarımı yayınlayamadım. Eşiniz bilgisayarcı olunca bilgisayarınız daha sık bozulabiliyor :-)) İnternetin tüm hayatımızı kaplamaya başladığı şu zamanda bilgisayarsız ve internetsiz kalmak sıkıcı bir durum tabi ki, eh bizim eve de iki bilgisayar şart oldu artık. Benim bilgisayarım bari bozulup durmasın,bir bilgisayarı eşimle beraber kullandığımız için tabi garip bilgisayar daha çok yoruluyor, o da haklı ne yapsın ki ikimizle birden uğraşmak zorunda kalıyor.

         Neyse ben şimdi sizlere böreğimden bahsedeyim.

mandalincikmazi.blogspot.com 'nın hazırladığı etkinliğe katılmak için bir şeyler yapmayı düşünüyordum kaç günlerdir. Bunun üzerine bilgisayarımdaki arıza gelince bir türlü yayınlayamadığım etkinlik lezzetim için son günde de olsa yetişip hemen bir yazı hazırlamaya giriştim.

Ne yapayım diye düşünürken mutfağa girdiğimde elimden bir şeyler çıkıverdi. Bilmiyorum denemek isteyenler olurda bana fikirlerini iletirlerse sevinirim.

Portakal Soslu Ispanaklı Börek


Malzemeler :    (ben malzemeleri az tutuyorum genelde iki kişilik yapmaya çalışıyorum)
Yarım kilo ıspanak
Bir havuç 
Soğan
İki adet portakal
Sıvı yağ
Un
Yumurta, tuz, su

Yapılışı:
   Ocakta teflon tavanın içine soğanları koyup biraz kavrulduktan sonra rendelenmiş havucu ekleyelim. Havuçla birlikte hafif kavrulan soğanların üzerine ıspanakları ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Suyunu salıp çekmeye başlarken içine iki portakalın ilk önce suyunu sıkıp sonra kabuklarını rendeleyip rendelenmiş kabukları koyalım. Altını kısıp biraz daha pişmeye bırakalım.
   Ocaktaki malzemeler pişmeye devam ederken diğer tarafta böreklik hamurumuzu hazırlamaya başlayalım.
Un, bir yumurta, tuz çok az da sıvı yağ ve kıvamını bulana kadar su ekleyerek hamuru hazırlayalım.
Yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp bir kabın içine koyduğumuz hamurların üzerine nemli bir bez örterek bırakalım. Bu arada ocaktaki iç malzemeleri de unutmayalım arada kontrol ettiğimiz iç karışım zaten olmuştur. Soğuduktan sonra hamurlarımızı açmaya başlayalım. 

Yaklaşık bir yemek tabağı büyüklüğünde açtığımız hamurların üzerine malzememizi koyup aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi tane tane yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine 3 kaşık yoğurt ve daha önce sıktığımız portakal suyunu ve biraz da yağ ekleyip böreklerin üzerine sürelim.
180 derece ısıttığımız fırınımıza yerleştirelim ve pişmesini bekleyip sonra sıcak sıcak yiyelim.


Afiyetler Olsun.








Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Minyatür Sanatı

http://www.unutulmussanatlar.com/2012/07/minyatur-sanat.html Minyatür Sanatı    Osmanlıda Minyatür Batı dillerinde bir nesnenin küçük boyutlardaki örneğini belirten "Minyatür" sözcüğü, zamanla kitap resmi için kullanılan bir terim halini almıştır. Eski Türk kaynakları kitap resmi için "Nakış", "Tasvir"; minyatür ressamı için de "Nakkaş", "Musavvar" gibi sözcüklere yer verirler. Surname nedir?  Tıklayınız... 8. ve 9. yüzyıla ait olan ve günümüze gelmiş Türk resim sanatının örnekleri arasında, duvar resmi ve figürlü işlemelerin yanında minyatürler de bulunmaktadır. Türklerin eski yurtları Orta Asya'da, Türkistan'da yaşadıkları döneme ait olduğu düşünülen minyatür örnekleri hala Topkapı Sarayı arşivlerinde bulunmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman'ın Şeyh Abdüllatif'i Kabulü (Hünername) Fatih Sultan Mehmed döneminden, 19. yüzyıla uzanan döneme ait ise çok sayıda minyatür eser günümüze ulaşmıştır. Fatih Sultan M...

Mangalda Tavuk Ciğeri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar. İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur? Denedim oldu.... Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz.  Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz.  2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz.  Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makar...

Baykuşlar

Baykuş , Strigiformes (gece yırtıcıları) takımından gece avlanan yırtı cı  kuş  türlerine  verilen ad. Başları büyük ve tüylüdür. Kuyrukları kısa olmakla beraber, kanatları enli ve uzundur. Bir kısmının kanat açıklığı, bir adam boyuna ulaşır.  Serçe  kadar küçük olanları da vardır. Gagaları kıvrık, pençeleri keskin kanca tırnaklı ve döner parmaklıdır. Kuvvetli pençeleri adeta avına kenetlenir.  Baykuşgiller (Strigidae). Yaşadığı yerler: Ağaç kovukları, harabeler, kuleler, terk edilmiş kuş yuvaları. Antarktika hariç dünyanın her yerinde. Özellikleri: Gece avlanan yırtıcı kuşlardır. Ömrü: 60-70 yıldır. Çeşitleri: Boyları 18-70 cm arasında değişen 123 (bazı kaynaklarda 136 türü olduğu da söylenmektedir) kadar türü vardır. Bunlardan alaca baykuş, ak baykuş, cüce baykuş, puhu, kukumav, peçeli baykuş meşhurlarıdır. Başları büyük ve tüylüdür. Kuyrukları kısa olmakla beraber, kanatları enli ve uzundur. Bir kısmının kanat açıklığı, bir adam boyuna ulaşır. ...