Ana içeriğe atla

Portakal Soslu Ispanaklı Börek

     Merhaba Arkadaşlar.
Bir kaç gündür bilgisayarsız kaldığımdan bir türlü hazırda bekleyen kayıtlarımı yayınlayamadım. Eşiniz bilgisayarcı olunca bilgisayarınız daha sık bozulabiliyor :-)) İnternetin tüm hayatımızı kaplamaya başladığı şu zamanda bilgisayarsız ve internetsiz kalmak sıkıcı bir durum tabi ki, eh bizim eve de iki bilgisayar şart oldu artık. Benim bilgisayarım bari bozulup durmasın,bir bilgisayarı eşimle beraber kullandığımız için tabi garip bilgisayar daha çok yoruluyor, o da haklı ne yapsın ki ikimizle birden uğraşmak zorunda kalıyor.

         Neyse ben şimdi sizlere böreğimden bahsedeyim.

mandalincikmazi.blogspot.com 'nın hazırladığı etkinliğe katılmak için bir şeyler yapmayı düşünüyordum kaç günlerdir. Bunun üzerine bilgisayarımdaki arıza gelince bir türlü yayınlayamadığım etkinlik lezzetim için son günde de olsa yetişip hemen bir yazı hazırlamaya giriştim.

Ne yapayım diye düşünürken mutfağa girdiğimde elimden bir şeyler çıkıverdi. Bilmiyorum denemek isteyenler olurda bana fikirlerini iletirlerse sevinirim.

Portakal Soslu Ispanaklı Börek


Malzemeler :    (ben malzemeleri az tutuyorum genelde iki kişilik yapmaya çalışıyorum)
Yarım kilo ıspanak
Bir havuç 
Soğan
İki adet portakal
Sıvı yağ
Un
Yumurta, tuz, su

Yapılışı:
   Ocakta teflon tavanın içine soğanları koyup biraz kavrulduktan sonra rendelenmiş havucu ekleyelim. Havuçla birlikte hafif kavrulan soğanların üzerine ıspanakları ekleyelim ve pişmeye bırakalım. Suyunu salıp çekmeye başlarken içine iki portakalın ilk önce suyunu sıkıp sonra kabuklarını rendeleyip rendelenmiş kabukları koyalım. Altını kısıp biraz daha pişmeye bırakalım.
   Ocaktaki malzemeler pişmeye devam ederken diğer tarafta böreklik hamurumuzu hazırlamaya başlayalım.
Un, bir yumurta, tuz çok az da sıvı yağ ve kıvamını bulana kadar su ekleyerek hamuru hazırlayalım.
Yaklaşık ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp bir kabın içine koyduğumuz hamurların üzerine nemli bir bez örterek bırakalım. Bu arada ocaktaki iç malzemeleri de unutmayalım arada kontrol ettiğimiz iç karışım zaten olmuştur. Soğuduktan sonra hamurlarımızı açmaya başlayalım. 

Yaklaşık bir yemek tabağı büyüklüğünde açtığımız hamurların üzerine malzememizi koyup aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi tane tane yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine 3 kaşık yoğurt ve daha önce sıktığımız portakal suyunu ve biraz da yağ ekleyip böreklerin üzerine sürelim.
180 derece ısıttığımız fırınımıza yerleştirelim ve pişmesini bekleyip sonra sıcak sıcak yiyelim.


Afiyetler Olsun.








Yorumlar

  1. Portakal ve ıspanak çok değişik...

    Farklı lezzetleri severim:)
    ellerine sağlık ....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…