Ana içeriğe atla

Başlık Bulamadım


Merhabalar Herkese,

   Son zamanlarda çok tembel oldum değil mi blogumu çok ihmal eder oldum. Halbuki yazılacak çokta yazım var ama niyeyse yazmaya üşeniyorum. ama buna bir son vermek gerek. Bugünden itibaren tembelliği bırakıp blogumla daha çok ilgilenmeliyim. ilk önce bekleyen yazılarımı düzenleyip yayınlayayım. Yayınlanacak bir sürü resmim var. 

Bir kaç gündür grip evde yatıyorum. Bu sene grip keçi gibi inatçı çıktı geldi mi gitmek bilmiyor. Ben de çabuk iyileşeyim diye  yattım hep aslına bakarsanız biraz da işime öyle geldiği için şimdiye kadar hep ayakta geçirdim ben griplerimi çalışarak, dinlenmeden, bir kerede ben çok hastayım gidip yatayım da geçsin diyemedim. Bu sefer ev de olmanın keyfini çıkardım gribim deyip yattım akşama kadar. Aylardır seyretmediğim kadar çok televizyon seyrettim. Zira bizim pek televizyon seyretme alışkanlığımız yoktur. Ancak haberleri seyretmek için açarız televizyonu onun haricinde pek aklımıza gelmez televizyon açmak. Bende hastayım ya yattığım yerden akşama kadar hep televizyon seyrettim ama açıkçası şu ki gündüzleri televizyonda seyredilecek hiçbir şey doğru düzgün bir program yok. 


Grip olduğunuzda bol bol portakal suyu için çok faydası oluyor. Hatta mümkünse elma havuç ve portakal karışık meyve suyu ama taze sıkılmış. Bizim çayla pek aramız yok o yüzden sürekli meyve suyu ve bitki çayı tüketiyoruz. Yani grip olmadan önce de meyve suyu çok içiyordum ama gripken de içmekte çok fayda var. Ama ilaçlarla birlikte içmemeye dikkat edin özellikle antibiyotik içiyorsanız.

Sonra biraz elişi yaptım. Ben en iyisi yarın sizlere yaptığım işlerle ilgili bir yazı yayınlayayım. Aslında yayınlamak için bitmelerini bekliyordum ama şöyle bir toparlayayım da bakalım yarın onları sizlerle paylaşayım.








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…