Ana içeriğe atla

Blogspot'un Bitmeyen Çilesi

Blogspot'un derdi bitmiyor

By Irmak A.11. Nisan 2011 11:29
Geçtiğimiz günlere damgasını vuran Blogspot’un, Digiturk’ün şikayeti sonrası mahkeme kararıyla kapatılması olayı şimdi daha farklı bir boyut kazandı.
Google’ın yaptığı başvuru sonrası ‘açılması’ kararı alınan Blogspot üzerindeki bloglara Türkiye’den kullanıcıların bir bölümü ulaşabilirken hala büyük bir kullanıcı kitlesi bu bloglara erişim sağlayamıyor. Tüm bunların nedeni ise siteyi erişime açacak olan internet servis sağlayıcı şirketlere ulaşan resmi yazıdaki ufak bir harf hatası. İlgili yazıda “blogspot.com” yerine “blogsport.com” yazıyor olması tüm bu karmaşaya yol açmış durumda.
Mart ayının başında Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, Blogspot bloglarına erişimi engellenmişti. Telif haklarına aykırı içerik barındıran bloglardan, bu içeriklerin silinmesi sonrası ‘erişim engeli’ kararının kaldırılması için resmi başvuru yapıldı. Ardından da ‘erişimin yeniden sağlanması’ kararı çıkarıldı.
İlk kararın kendilerine ulaşmasıyla birlikte başta TTNet olmak üzere, Superonline ve Koc.net gibi tüm internet servis sağlayıcı (ISP) şirketler ‘blogspot.com’ uzantılı bloglara erişim engeli getirmişti. Diyarbakır’dan ulaşan resmi yazıdaki yeni kararla birlikte erişimin yeniden açılması gerekiyordu. Ancak bu gerçekleşmedi.
Çünkü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararında IP numaralarının doğru olmasına karşılık, “blogspot.com” yerine “blogsport.com” yazıyordu. 
Bu yazının ISP’lere ulaşmasının ardından bazı interent servis sağlayıcı şirketler erişim engelini kaldırdı ancak başta 6.1 milyon abonesi bulunan TTNet olmak üzere birçok şirket Blogspot'a koyduğu erişim engelini kaldırmadı.
Hukuk birimlerinin tavsiyesi doğrultusunda IP adresleri doğru olsa da sitenin adresindeki yazım hatası yüzünden bu engelin kaldırılmadığı belirtiliyor. Google’ın mahkeme kararındaki ‘r’ harfini çıkartmak adına yeniden işlem başlattığı ancak yeni bir kararın çıkmasının ise zaman aldığı belirtiliyor.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Minyatür Sanatı

http://www.unutulmussanatlar.com/2012/07/minyatur-sanat.html Minyatür Sanatı    Osmanlıda Minyatür Batı dillerinde bir nesnenin küçük boyutlardaki örneğini belirten "Minyatür" sözcüğü, zamanla kitap resmi için kullanılan bir terim halini almıştır. Eski Türk kaynakları kitap resmi için "Nakış", "Tasvir"; minyatür ressamı için de "Nakkaş", "Musavvar" gibi sözcüklere yer verirler. Surname nedir?  Tıklayınız... 8. ve 9. yüzyıla ait olan ve günümüze gelmiş Türk resim sanatının örnekleri arasında, duvar resmi ve figürlü işlemelerin yanında minyatürler de bulunmaktadır. Türklerin eski yurtları Orta Asya'da, Türkistan'da yaşadıkları döneme ait olduğu düşünülen minyatür örnekleri hala Topkapı Sarayı arşivlerinde bulunmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman'ın Şeyh Abdüllatif'i Kabulü (Hünername) Fatih Sultan Mehmed döneminden, 19. yüzyıla uzanan döneme ait ise çok sayıda minyatür eser günümüze ulaşmıştır. Fatih Sultan M...

Mangalda Tavuk Ciğeri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar. İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur? Denedim oldu.... Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz.  Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz.  2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz.  Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makar...

Baykuşlar

Baykuş , Strigiformes (gece yırtıcıları) takımından gece avlanan yırtı cı  kuş  türlerine  verilen ad. Başları büyük ve tüylüdür. Kuyrukları kısa olmakla beraber, kanatları enli ve uzundur. Bir kısmının kanat açıklığı, bir adam boyuna ulaşır.  Serçe  kadar küçük olanları da vardır. Gagaları kıvrık, pençeleri keskin kanca tırnaklı ve döner parmaklıdır. Kuvvetli pençeleri adeta avına kenetlenir.  Baykuşgiller (Strigidae). Yaşadığı yerler: Ağaç kovukları, harabeler, kuleler, terk edilmiş kuş yuvaları. Antarktika hariç dünyanın her yerinde. Özellikleri: Gece avlanan yırtıcı kuşlardır. Ömrü: 60-70 yıldır. Çeşitleri: Boyları 18-70 cm arasında değişen 123 (bazı kaynaklarda 136 türü olduğu da söylenmektedir) kadar türü vardır. Bunlardan alaca baykuş, ak baykuş, cüce baykuş, puhu, kukumav, peçeli baykuş meşhurlarıdır. Başları büyük ve tüylüdür. Kuyrukları kısa olmakla beraber, kanatları enli ve uzundur. Bir kısmının kanat açıklığı, bir adam boyuna ulaşır. ...