Ana içeriğe atla

Blogspot'un Bitmeyen Çilesi

Blogspot'un derdi bitmiyor

By Irmak A.11. Nisan 2011 11:29
Geçtiğimiz günlere damgasını vuran Blogspot’un, Digiturk’ün şikayeti sonrası mahkeme kararıyla kapatılması olayı şimdi daha farklı bir boyut kazandı.
Google’ın yaptığı başvuru sonrası ‘açılması’ kararı alınan Blogspot üzerindeki bloglara Türkiye’den kullanıcıların bir bölümü ulaşabilirken hala büyük bir kullanıcı kitlesi bu bloglara erişim sağlayamıyor. Tüm bunların nedeni ise siteyi erişime açacak olan internet servis sağlayıcı şirketlere ulaşan resmi yazıdaki ufak bir harf hatası. İlgili yazıda “blogspot.com” yerine “blogsport.com” yazıyor olması tüm bu karmaşaya yol açmış durumda.
Mart ayının başında Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından, Blogspot bloglarına erişimi engellenmişti. Telif haklarına aykırı içerik barındıran bloglardan, bu içeriklerin silinmesi sonrası ‘erişim engeli’ kararının kaldırılması için resmi başvuru yapıldı. Ardından da ‘erişimin yeniden sağlanması’ kararı çıkarıldı.
İlk kararın kendilerine ulaşmasıyla birlikte başta TTNet olmak üzere, Superonline ve Koc.net gibi tüm internet servis sağlayıcı (ISP) şirketler ‘blogspot.com’ uzantılı bloglara erişim engeli getirmişti. Diyarbakır’dan ulaşan resmi yazıdaki yeni kararla birlikte erişimin yeniden açılması gerekiyordu. Ancak bu gerçekleşmedi.
Çünkü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararında IP numaralarının doğru olmasına karşılık, “blogspot.com” yerine “blogsport.com” yazıyordu. 
Bu yazının ISP’lere ulaşmasının ardından bazı interent servis sağlayıcı şirketler erişim engelini kaldırdı ancak başta 6.1 milyon abonesi bulunan TTNet olmak üzere birçok şirket Blogspot'a koyduğu erişim engelini kaldırmadı.
Hukuk birimlerinin tavsiyesi doğrultusunda IP adresleri doğru olsa da sitenin adresindeki yazım hatası yüzünden bu engelin kaldırılmadığı belirtiliyor. Google’ın mahkeme kararındaki ‘r’ harfini çıkartmak adına yeniden işlem başlattığı ancak yeni bir kararın çıkmasının ise zaman aldığı belirtiliyor.

Yorumlar

  1. Haydi bakalım, artık hiçbir şeye şaşırmaz oldum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................