Arkadaşlar sizlerle şimdi ilk defa denediğim iki tarifi paylaşmak istiyorum.
Lezzet dergisinin tariflerinden birisi Fasulye köftesi bunun aslı barbunya köftesi idi ancak ben fasulye ile yaptım. Çokta güzel oldu denemenizi tavsiye ederim. Diğer tarifi yani Yeşil mercimek köftesini başka bir arkadaşın sayfasında görmüştüm denemek istedim ancak şimdi hangi sayfadan aldığımı hatırlayamıyorum. O arkadaşın affına sığınarak yayınlamak istedim. Resimde gördüğünüz diğer tabakta da Patates kızartması yer almakta.....
Fasulye Köftesi
MAlzemeler :
200 gr Kuru Fasulye
1 Yumurta
1 Soğan
Galeta unu
Maydanoz, Pul biber, karabiber, Tuz, Kimyon
Yapılışı :
İstediğimiz büyüklükte ve şekilde parçalar halinde köfteler hazırlıyoruz galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Mercimek Salatası
Malzemeler :
200 gr Yeşil Mercimek
Kus kus Makarna
Limon
Zeytinyağ
Soğan(mümkünse taze soğan)
Nane
Tuz
Yapılışı :
Yeşil mercimek ve kuskus makarnayı ayrı ayrı haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra birbirine karıştırıyoruz, içerisine ince doğranmış soğan, zeytinyağ, limon suyu, nane ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder