Ana içeriğe atla

Fasulye Köftesi ve Yeşil Mercimek salatası


Arkadaşlar sizlerle şimdi ilk defa denediğim iki tarifi paylaşmak istiyorum.
Lezzet dergisinin tariflerinden birisi Fasulye köftesi bunun aslı barbunya köftesi idi ancak ben fasulye ile yaptım. Çokta güzel oldu denemenizi tavsiye ederim. Diğer tarifi yani Yeşil mercimek köftesini başka bir arkadaşın sayfasında görmüştüm denemek istedim ancak şimdi hangi sayfadan aldığımı hatırlayamıyorum. O arkadaşın affına sığınarak yayınlamak istedim. Resimde gördüğünüz diğer tabakta da Patates kızartması yer almakta.....


Fasulye Köftesi 

MAlzemeler : 

200 gr Kuru Fasulye
1 Yumurta
1 Soğan
Galeta unu
Maydanoz, Pul biber, karabiber, Tuz, Kimyon

Yapılışı : 

İlk önce fasulyeleri haşlıyoruz. Haşlanan fasulyeleri robottan geçirip püre haline getiriyoruz, rendelenmiş soğan, yumurta iki yemek kaşığı kadar galeta unu, kıyılmış maydanoz, kimyon, pul biber, karabiber ve tuzunu ekleyip yoğuruyoruz.

İstediğimiz büyüklükte ve şekilde parçalar halinde köfteler hazırlıyoruz galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.


Mercimek Salatası

Malzemeler :

200 gr Yeşil Mercimek
Kus kus Makarna
Limon
Zeytinyağ
Soğan(mümkünse taze soğan)
Nane
Tuz

Yapılışı :

Yeşil mercimek ve kuskus makarnayı ayrı ayrı haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra birbirine karıştırıyoruz, içerisine ince doğranmış soğan, zeytinyağ, limon suyu, nane ve tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…