Malzemeler :
Hamur İçin:Yarım paket margarin
Yarım bardak yoğurt
2 yumurtanın beyazı
Kabartma tozu
Un
İçi İçin:
250 gr kuşbaşı doğranmış et
Zeytinyağ
Domates salçası
Kaşar peynir
Yapılışı :
İlk olarak hamurun malzemeleri karıştırılıp yoğurulur. Margarini eriterek eklemeyi unutmayın ben bazen unutuyorum da çok zahmetli oluyor. Merdaneyle istediğimiz büyüklükte açalım. Açtığımız hamurun üzerine yumurta fırçası ile biraz zeytinyağ sürelim ve hazırladığımız iç malzemeyi yerleştirelim.(Ben kuşbaşı etleri ilk önce teflon tavada biraz pişirdim.) Üzerlerine kaşar peynirini de koyduktan sonra kenarlarını kıvıralım. Kenarlarını kıvırdıktan sonra yumurtaların sarısı hamurun kenarlarına sürülecek. Hatta yumurta sarılarının üzerine birazda zeytinyağ akıtabilirsiniz. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder