Ana içeriğe atla

Fellah Köftesi




Bugün kü tarifim Fellah Köftesi, İlk defa denemeye karar verdiğim bir tarifti ve başardım.
Fellah köftesi için çeşitli tarifler mevcut ben bu tarifi internetten buldum ama şimdi hangi sayfadan aldığımı hatırlamıyorum. Aldığım çıktıya hangi sayfadan olduğunu not alırım genelde ama bu sefer unutmuşum. Ayrıca köfteyi hazırlarken içine bazı eklemelerde yaptım.
Gelelim tarife, ancak her zaman söylediğim gibi benim malzemelerim minimum miktarlarda siz istediğiniz gibi artırabilirsiniz.

Malzemeler : 
1/2 su bardağı bulgur
1/3 su bardağı İrmik
1/3 su bardağı un                   
1 yumurta akı
tuz
karabiber
kimyon nane salça
2-3 yemek kaşığı kahvaltılık lor

Yapılışı : 
      İlk olarak bulgur bir kaba alınır üzerine ılık su dökülür kabarması için biraz bekletilir. Kabardıktan sonra üzerine yumurta akı, irmik, un ve baharatlar eklenir. Hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Bu arada ben bulgurun üzerine döktüğüm suyun miktarını biraz kaçırmışım o yüzden hamurum biraz yumuşak oldu. Su miktarını iyi ayarlamak gerekiyor. Dolabımda hazır maydanoz ve baharatları karıştırılmış lor vardı onuda malzemeye ekleyip tekrar yoğurulur. İstediğiniz büyüklükte toplar hazırlayıp un serpilmiş tepsiye dizilir. Tabi benim hamurum biraz yumuşak olduğundan istediğim gibi düzgün şekil veremedim ama Yaklaşık fındık büyüklüğünde toplar hazırlamak bu yemeğin normal şeklidir.
      Tencereye doldurduğumuz su kaynadıktan sonra içerisine köftelerimizi atıyoruz ve 20 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz. Bir taraftan da teflon tavada biraz zeytinyağın içerisine 2-3 kaşık salçamızı koyup kızdırıyoruz, eğer varsa domates rendesi çok daha iyi olur. 
     En son Köftelerimiz yeteri kadar haşlandıktan sonra kevgirle sudan çıkarıp tabaklara alıp üzerine salça ve sarımsaklı yoğurt dökerek afiyetle servis edebilirsiniz. Nane serpmeyide unutmayın ben nane dökmeden yemem genelde tavsiye ederim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…