Biliyorum biraz geç oldu ama yılbaşı gecesi için yaptığım bir tarifi paylaşmak istiyorum.
Fırında Kestaneli Tavuk
Fırında Kestaneli Tavuk
Malzemeler :
Bir adet bütün tavuk
Yarım su bardağı pirinç
Yarım kilo kestane
Haşlanmış mısır
Zeytinyağ
Salça
Toz Tarçın
Kuş Üzümü
Tuz
Karabiber
Yapılışı :
İlk olarak tavuğumuzu düdüklüde haşlıyoruz. Onu düdüklüden boşaltıp kestaneleri haşlıyoruz.
Pilav tenceresine biraz tereyağ biraz zeytinyağ koyup arpa şehriyemizi ekliyip pembeleşene kadar kavuruyoruz. Şehriyeler kavrulduktan sonra bir su bardağına yakın haşladığımız tavuğun suyundan koyup kaynamaya bırakıyoruz. Bu arada kestaneleri soymaya başlıyoruz. Kestanenin miktarını istediğiniz gibi azaltıp çoğaltabilirsiniz. Ben iki avuca yakın kullandım. Pilavın içine kullanacağımız kestaneleri biraz ufalarsan daha iyi olur. Önceden yıkayıp ıslattığımız pirinçleri pilav tenceresine boşaltıyoruz. Hafif kaynamaya başlayınca içine haşlanmış mısır ( ben hazır konserve mısır kullandım bu sefer çünkü dolabımda mısır kalmamış), bir çay kaşığı toz tarçın, kuş üzümü, karabiber, tuz ve kestaneleri ekliyoruz. Suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz. pilavımız piştikten sonra tavuğumuzun içine aldığı kadarını doldurup uygun bir fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Bu arada zeytinyağda kavurduğumuz salçayı tavuğun her yerine güzelce sürüyoruz. Tavuğun anlarına kalan pilavı boşaltıyoruz. Kalan kestaneleri bütün olarak üzerine yerleştiriyoruz. 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra afiyetle servis ediyoruz. Tavuğumuzu fırına kayduğumuzda üzerine bir parça alüminyum folyo koyarsak tavuğun üzerinin birden kızarmasını engellemiş oluruz.
Tabi ki bu yemek yalnız başına gitmez, yanına eşimin elleri ile yaptığı mis gibi domates salatası;
Malzemeler :
Domates
Kırmızı Soğan
Haşlanmış mısır
Zeytin
Ve tatlı olarak kabak tatlısı, üzerine tahin dökerek yemeyi hiç denediniz mi?
Kusura bakmayın tatlının süslenmiş halini çekemedim o sırada çoktan yemeğe başlamıştık, tatlının fotoğrafını çekmeyi unuttum.
Yorumlar
Yorum Gönder