Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar. İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur? Denedim oldu.... Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişe
Bu güzelliklere niye kimse yorum yapmamııış :(
YanıtlaSilvalla bilemiyorum bu ara pek yorum alamıyorum.
YanıtlaSilacaba bir şeyleri eksik mi yapıyorum biri bana yardım etsin arkadaşım.
Yayınlarının altına paylaşma butonlarını eklesene, facebookta paylaşmak kolay olsun...
YanıtlaSilTasarım/Yerleşim... Blog kayıtlarının solundaki düzenleyi aç, orada butonlar gösterisin i işaretle:)
paylaşaım düğmelerini göster işaretli zaten yani açık.
YanıtlaSil