Malzemeler:
500 gr Dana eti
500 gr Bezelye
4-5 adet orta boy Soğan
2-3 adet orta boy Patates
Maydanoz
Domates
Salça
Sıvı Yağ
Biberiye, Tuz
Yapılışı:
İlk olarak etlerimizi kuşbaşı doğrayıp tenceremiz de üzerine bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyarak pişmeye bırakıyoruz. Etler suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında ufak doğradığımız soğanları ekliyoruz. İkisini birlikte kavrulurken diğer tarafta patateslerimizi ufak ufak doğruyoruz. Bu arada bezelyelerimiz taze yani çiğ patates ise yani konserve değilse ki ben bu sefer bu şekilde yapmayı denedim. Pişmesi daha kolay olsun diye ilk olarak 10 dakika kadar kısık ateşte haşladım, kaynamaya başlarken altını söndürdüm.
Soğan ve etlerimiz kavrulduktan sonra patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavrulması için bırakıyoruz. O arada bezelyelerimizin suyunu süzüp tencereye ekleyip yine tüm malzemeyi kendi haline bırakıyoruz. Bir tatlı kaşığı kadar salça koyup biraz karıştırıp ince kıydığımız bol maydanozları ve bir tutam biberiyeyi üzerine boşaltıyoruz.
Ufak ufak doğradığımız domateslerin içine yeteri kadar tuz, bir fiske şeker ve yeterli miktarda suyu ekleyip tencerede ki malzemelerin üzerine boşaltıp tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz.
Yorumlar
Yorum Gönder