Ana içeriğe atla

Topuk Çatlakları

   




Selam arkadaşlar, bu yaz ben ayaklarıma pek özen göstermedim sanırım. O yüzden ufak çatlaklar oluşmaya başladı. Oriflame'ın topuk çatlakları için çıkardığı ürünü olan FeetUp-Cracked Heel Repair aldım. 


3-4 gündür kullanıyorum epey faydası oldu topuklarım yumuşak bir hal almaya başladı. Tabi bunun yanında,


FeetUp Soothing Foot Cream(Yatıştırıcı Ayak Kremi) ve FeetUp Overnight Moisturising Foot Cream(Nemlendirici Gece Ayak Kremi)



Ve ayrıca,

FeetUp Exfoliating Foot Scrub(Ayak Arındırıcısı)


İlk olarak ayaklarımı ılık suyla bir güzel yıkadıktan sonra arındırıcı kremi sürüp 10 dakika kadar durup tekrar ayaklarımı yıkayıp güzelce kuruladıktan sonra çatlak giderici FeetUp-Cracked Heel Repair sürüyorum. Bu kremi sürmeden önce rahat bir yere oturmayı unutmuyorum çünkü bu kremi sürdükten sonra hiç üstüne basmamaya çalışıyorum. Yarım saat kadar durup üzerine yatıştırıcı kremi FeetUp Soothing Foot Cream uyguluyorum. Ohh mis gibi yanıma bir bardak limonlu sodayıda alıp oturuyorum. Bazen bilgisayarın başına bazen elimde ki işleri yapmaya bazen kitap okumaya bazen de televizyon da ilgimi çeken bir program ya da film varsa izlemeye işte akşamları çoğu zaman böyle geçiyor. 


Ve en son olarak yatmadan önce nemlendiricili gece kremini hafifçe sürüyorum. pazar akşamına kadar böyle devam edersem topuklarımda ki çatlaklar ve ayaklarımda ki tüm kuruluktan kurtulacağımı umuyorum.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…