Ana içeriğe atla

Kırkyama Bebek Örtüsü Yapım Aşamaları

    Sizlere kuzenimin bebeği için yaptığım bebek örtüsünden bahsetmiştim işte o örtünün yapım aşamaları;


İlk olarak uygun renkleri belirlemek,


alt zemin için beyaz renk kullandım ancak alttaki kumaş görünmeyeceği için siz evinizde artık kumaşınız varsa onu kullanabilirsiniz.


9cm ve 10 cm lik kumaşlar keseceğiz.
Altta ki beyaz renk 9cm lik kareler halinde kesilecek, üstte kelen desenli kumaşlar 10cm lik kareler halinde kesilecek. 
Not : Örtünüzü ne büyüklükte yapacağınıza göre karelerin adedini kendiniz belirleyeceksiniz. Bir de Karelerin büyüklüğünü de istediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz. Sonuçta üstte ki kare her zaman alttakinden bir santim büyük olacak. (9'a 10cm) (8'e 9cm) (12'ye 13cm)


Desenli(büyük) kareleri Beyaz(küçük) karelerin üzerine koyup ortadan bir büzgü atıp makina da ya da el de makina dikişi ile dikin. ( Bu aşamanın resmini çekmeyi unutmuşum kusura bakmayın ancak resmi sizin için yakınlaştırdım. Umarım yeterli olur.


Tek tek bütün kareleri bu şekilde diktikten sonra onları birbirlerine yan yana dikeceğiz. Üsste ki resimde görüldüğü gibi,

Kenar çerçevesini yapmak için yine 10cm eninde örtünüzün uzunluğuna göre kumaş kesiyoruz.

Çerçevesini de diktikten sonra altta ki beyaz kumaşta bir parmağımızın gireceği kadar kesikler açıyoruz ve buradan içlerini elyafla dolduruyoruz. Elyafla doldurma oranını da kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben bu örtünün karelerini set olmaması için çok fazla doldurmadım. Ne de olsa bebek örtüsü değil mi?
Ama siz daha sert durmasını tercih ederseniz biraz fazla doldurabilirsiniz.
Karelerin içlerini doldurduktan sonra açtığımız bu kesikleri bir dikiş iğnesi yardımı ile dikiyoruz. 

Bütün bu işlemler bittikten sonra düzgünce bir yere serip en ve boy ölçüsünü tam olarak çıkarıp arka yüzü için kumaş kesmeye sıra geldi.




Daha sonra sıra yorganlamasına geliyor tabi ki:

Yorganlama için bir adet yorganlama iğnesi, 12 numara koton ip ve biraz sabır çünkü içi doldurulmuş bu karelerin arasından yorganlama yapmak biraz uğraştırıcı oluyor ama sonuç harika,

Kırkyama yöntemi ile hazırlanan bu tarz işler yorganlama yapıldığı takdirde daha bir havalı görünüyor.


Ve işte sonuç.










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................