Ana içeriğe atla

Sıradaki İşler

   Hoşgeldiniz sevgili izleyenlerim.

Elimde bitmeyi bekleyen bir kaç iş var şimdi sizlere onları takdim etmek istiyorum.


Kırkyama duvar panosu olarak düşündüğüm bu işin orta kısmına tel kırma motif ekledim.


Bu iş iğne ardı ya da suzeni denilen nakış çeşidi ile işledim ve bir çanta yapıp üzerine montelemeyi düşünüyorum. Çantasını henüz tasarlayamadım.


Bu pikeyi hatırlayanlarınız olabilir üzerine keçelerle süsleme yapıyorum. Bir süredir elime alıp bitirmeye fırsatım olmadı. Ama bitince çok güzel olacak.


Geçen sene tel kırma kursunda başladığım bu kare örtünün de bitmesine çok az kaldı. Elimde ki teller bitince örtünün yapımına devam edemediğimden beklemeye almıştım ancak şimdi son sürat işliyorum. Çok az kaldı bekleyin göreceksiniz.

Bu arada bu sene yine bir kursa yazıldım tabi ki aslına bakarsanız bütün bu işlerin bir çırpıda bitivermesi gerekir ama işte bir taraftan kursa da gidince, bu sene ne kursuna gittiğimi merak etmiş olabilirsiniz. Tabi ki yine zorlardan bir adet seçtim. 
Minyatür.

Evet evet bildiğimiz Osmanlı Minyatür sanatı, işte size bir örnek; netten alıntıdır.


İlerleyen günlerde inşallah bütün bu işlerimin bitmiş hallerini de yayınlamak kısmet olur.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................