Ana içeriğe atla

Yılbaşı Sofram

Merhabalar.
Yılbaşı menümüz;

ilk olarak eşimden söz vermiş olduğu üzere Çiğ Köfte,

aşağıda ki resimde görünen eller eşime ait ve çiğ köfte yoğuruyor.


1-Çiğ Köfte



Çiğ Köftenin tarifini veremiyorum, eşimin hünerli ellerinden çıktığından dolayı tarifini benimler paylaşmak istemedi!!!
Şaka şaka, sadece ilerleyen zamanlarda kendi daha iyi bir tarifle beğenilerinize sunmak istiyor.


2-İç Pilav
Malzemeler ve Yapılışı:
1 bardak pirinç
1orta boy kırmızı soğan
kuş üzümü
tarçın, karabiber, tuz

İlk olarak pirinçler yıkanır. Soğanlar ufak doğranır ve az yağda kavrulur kuş üzümü ve pirinç eklenerek tekrar kavrulur. Üzerine suyu eklenerek tuz, karabiber ve tarçın dökülerek karıştırılır, kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.

3-Tavuk Izgara

Eğer vaktim kalsaydı tavuk içinde değişik bir tarif uygulayacaktım ancak araya yemek hazırlamaktan başka işlerde karışınca tavuk sadece hafif yağda kavrularak sofraya gelmek zorunda kaldı.

4-Patates Püresi

En sevdiğim, ve en güzel yaptığım desem abartmış olmama sanırım. Birazcık kendimi övmemde sakınca yoktur herhalde.

Yapılışı:
4 adet orta boy papates kabukları soyulup 4 parçaya bölünüp düdüklüye konur. Patatesleri geçmeyecek kadar su eklenir. Tuz, kekik ve kimyon da eklenip düdüklünün kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
Patatesler haşlandıktan sonra suyu süzülür ve soğumadan tereyağı yarım su bardağı süt ve yarım su bardağından biraz az zeytinyağı üzerine konup çatalla ya da mutfak robotunda güzelce yoğrulur. İçerisine istediğiniz baharatları karıştırabilirsiniz. Ben genelde bol kimyon kullanırım çünkü patatese yakıştığını düşünüyorum. Yeteri kadar karışan patates püresi bir kaba alınıp (ki bu patates pürenizi ne şekilde ikram etmek istediğinize bağlı, kek kalıbı olabilir.) soğuması için buzdolabına konur. Buzdolabından çıktığında üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı dökerek sofranızda yerini alabilir.

5-Kaşık Salata, Mısır Salatası, Soğan Salatası









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................