Ana içeriğe atla

2013 Sen Bana Neler Yaptın

       Hoşgeldiniz, bende hoşbuldum.

   2013

   Yılın son aylarına gelmişken neler yaptım bu sene diye bir durup düşününce...
   Bu sene benim için biraz yoğun biraz yorucu biraz telaşeli birazda endişeli geçti.

Bu sene benim için hastane yılı oldu. İlk önce daha senenin başında annem ameliyat oldu. Yanında refakatçı olarak kaldım. Sonra ananem dizinden ameliyat oldu.




Hastane odasında bulmaca çözerken,

Sonra kendim epey bir İzmir yolculuğu yaptım. Hafta içinde iki kere gittiğim oldu, o kadar yani...
yazın ortasında ben ufak bir operasyon geçirdim. İzmir turlarım bitmedi.


Geçtiğimiz ay içinde kayın pederim rahatsızlandı. Bir kaç hastane turu daha yapmak gerekti.



Bu sene ömrüm otobüslerde geçti diyebilirim. Yorgunluk. Allah'ım sağlık sıhhat versin inşallah daha kötüleri ile karşılaştırmasın. 
Tabi bütün bunların arasında kursumuda ihmal etmedim. Hızlı çalıştım, hocamda sağ olsun çok yardımcı oldu. Gezmekten de vazgeçmedim tabi ki,


Sarımsaklı sahili, bu sene zaten bir kere gidebildiğim hafta sonu tatilinden bir görüntüdür.


İlk minyatür çalışmam, ne manzara ama değil mi?


Sabahın altısında simit fırını önünde simitlerin fırından çıkmasını beklerken,


ve işte bandırmanın boğaz köprüsü...
Yaa arada bandırmaya bile gittim. çokta gezdim, diyorum ya  bu sene hiç yerimde durmadım.

Bol resimli bir yazı oldu değil mi? Ben de daha böyle çok resim var, görmek isterseniz beni izlemeye devam edin.

Daha neler yaptım neler bir bilseniz. Bu sene de oldukça yoğun geçecek daha anlatacaklarım var sizlere bekleyin.








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…