Malzemeler:
Köftesi için:
- 500
gr ince (köftelik) bulgur
- 1
kahve fincanı un
- 1
kahve fincanı irmik
- 2
yemek kaşığı salça
- 2
adet yumurta
- Tuz,
kırmızı pul biber, kimyon, karabiber
- Bulguru
ıslatmak için 2 su bardağı su
Sosu için:
- 4
adet domates
- 2
yemek kaşığı salça
- 6
diş sarmısak
- Nar
ekşisi
- Zeytinyağı
yada sıvıyağ
- tuz
- kırmızı
pul biber
Üzeri için:
- Maydanoz
- isteğe
göre taze soğan
Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?
Yapılışı:
- Bulgurun
üzerine 2 su bardağı suyu ekleyin ve şişince geri kalan köfte
malzemelerini ekleyerek macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun. (Yoğurma
işlemi köftelerin suda dağılmaması için çok önemli.)
- Ellerinizi
yağlayın. Kıvama gelen hamurunuzdan fotoğraftaki gibi 1 parmak
kalınlığında rulolar oluşturun ve küçük parçalar kopararak elinizde
yuvarlayın.
- Topların
ortalarına parmağınızla çok derin olmayan bir çukur açın.
- Tüm
hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra hazırladığınız köfteleri 5-6 dakika
(köfteler su yüzümne çıkana kadar) kaynar suda haşlayın ve süzün.
- Domatesleri
ve sarımsağı birlikte rondodan geçirin.
- Sos
tenceresi yada tavaya zeytinyağı, tuz, pul biber, salça ve domatesleri
orta ateşte koyulaşıp domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Pişen
sosu fellah köftelerinin üzerine dökün, nar ekşisini de ekleyerek iyice
karıştırın.
- Son
olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
Çok lezzetli görünüyor,iştahım kabardı birden ,çokta severim
YanıtlaSilellerinize sağlık
Afiyet Olsun......
YanıtlaSilOf çok severim. Ellerine sağlık
YanıtlaSil