Fellah Köftesi – mutfaksırları.com

14:51


Malzemeler:
Köftesi için:
  • 500 gr ince (köftelik) bulgur
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı irmik
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 adet yumurta
  • Tuz, kırmızı pul biber, kimyon, karabiber
  • Bulguru ıslatmak için 2 su bardağı su
Sosu için:
  • 4 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 6 diş sarmısak
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı yada sıvıyağ
  • tuz
  • kırmızı pul biber
Üzeri için:
  • Maydanoz
  • isteğe göre taze soğan


Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?
Yapılışı:
  1. Bulgurun üzerine 2 su bardağı suyu ekleyin ve şişince geri kalan köfte malzemelerini ekleyerek macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun. (Yoğurma işlemi köftelerin suda dağılmaması için çok önemli.)
  2. Ellerinizi yağlayın. Kıvama gelen hamurunuzdan fotoğraftaki gibi 1 parmak kalınlığında rulolar oluşturun ve küçük parçalar kopararak  elinizde yuvarlayın.
  3. Topların ortalarına parmağınızla çok derin olmayan bir çukur açın.
  4. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra hazırladığınız köfteleri 5-6 dakika (köfteler su yüzümne çıkana kadar) kaynar suda haşlayın ve süzün.
  5. Domatesleri ve sarımsağı birlikte rondodan geçirin.
  6. Sos tenceresi yada tavaya zeytinyağı, tuz, pul biber, salça ve domatesleri orta ateşte koyulaşıp domatesler  yumuşayıncaya kadar pişirin.
  7. Pişen sosu fellah köftelerinin üzerine dökün, nar ekşisini de ekleyerek iyice karıştırın.
  8. Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

You Might Also Like

3 yorum

  1. Çok lezzetli görünüyor,iştahım kabardı birden ,çokta severim
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Of çok severim. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Popüler Yayınlar

Albüm

Like us on Facebook

.