İşte size bir irmikli muhallebi tarifi daha seviyorum ben bu tatlıyı yaaa.
Bir kilo sütü tencereye boşaltıyoruz, 6 kaşık şeker ve 6 kaşık irmiği ilave edip ocağın altını açıyoruz muhallebi kıvamını alana kadar sürekli karıştırıyoruz. Bu arada içine iki adet portakalın kabuğunu rendeleyip koymayı unutmuyoruz.
Kaynayıp muhallebi kıvamına gelince altını söndürelim. malzemenin yarısını bir tencere yada borcama boşaltalım üzerine bisküvi kırıklayıp dökelim. Ben petibör ve kalan kek parçalarını ufalayıp kullandım. Kalan muhallebiyide boşaltalım. çok az hindistan cevizi serpip ince ince dilimlediğimiz mandalinleri yerleştirelim.
Sonra gelelim en üst kata, Yarım kilo sütü ocağın üzerine koyalım istediğimiz miktarda şeker koyup karıştıralım. istediğiniz miktarda diyorum çünkü ben mümkün olduğunca az şekerli yapmaya çalışıyorum malum rejimdeyiz. süt kaynamaya başlarken diğer tarafta bir kasede az önce kabuklarını rendelediğimiz iki portakalın suyunu bir su bardağına soğuk suyla tamamlayıp içine nişastayı koyup karıştıralım. Nişastayı sıcak su ya da süte koyduğumuzda topaklanma olur o yüzden ayrı bir kapta soğuk su ya da sütle karıştırmak gerekir. Ocaktaki süt kaynamaya başlayınca nişastalı suyumuzu ekleyelim ve yine sürekli karıştırarak kaynatalım. Yalnız tabi ben yine burada bir değişiklik yaptım. Nişastayla birlikte bir yemek kaşığı kadar sahlepte koydum. Ve pelte kıvamına gelen malzememizi mandalinlerin üzerine gezdirerek dökelim.
Tabi yine nar taneleri ile süslemeyi ihmal etmeyelim.
Yanında bir de tuzlusuz olmazsa olmaz. Yamuk şekilli açma ismini verdim ben bu yaptığıma, gazetelerden alıp biriktirdiğim tarif dergilerinin birinden yaptım, mayalı hamurdan içine karanfil dövüp koydum tadı çok hoş oldu doğrusu yine kendimi övmeden geçemeyeceğim.
Afiyet Olsun.
Elelrine sağlık tubacığım....
YanıtlaSilTarifi bu gün yayınlıyorum canım. Katılım için çoook teşekkür ederim Sevgiyle kal...
YanıtlaSil