Ana içeriğe atla

İrmikli Muhallebi-2


İşte size bir irmikli muhallebi tarifi daha seviyorum ben bu tatlıyı yaaa.

   Bir kilo sütü tencereye boşaltıyoruz, 6 kaşık şeker ve 6 kaşık irmiği ilave edip ocağın altını açıyoruz muhallebi kıvamını alana kadar sürekli karıştırıyoruz. Bu arada içine iki adet portakalın kabuğunu rendeleyip koymayı unutmuyoruz. 





Kaynayıp muhallebi kıvamına gelince altını söndürelim. malzemenin yarısını bir tencere yada borcama boşaltalım üzerine bisküvi kırıklayıp dökelim. Ben petibör ve kalan kek parçalarını ufalayıp kullandım. Kalan muhallebiyide boşaltalım. çok az hindistan cevizi serpip ince ince dilimlediğimiz mandalinleri yerleştirelim.


Sonra gelelim en üst kata, Yarım kilo sütü ocağın üzerine koyalım istediğimiz miktarda şeker koyup karıştıralım. istediğiniz miktarda diyorum çünkü ben mümkün olduğunca az şekerli yapmaya çalışıyorum malum rejimdeyiz. süt kaynamaya başlarken diğer tarafta bir kasede az önce kabuklarını rendelediğimiz iki portakalın suyunu bir su bardağına soğuk suyla tamamlayıp içine nişastayı koyup karıştıralım. Nişastayı sıcak su ya da süte koyduğumuzda topaklanma olur o yüzden ayrı bir kapta soğuk su ya da sütle karıştırmak gerekir. Ocaktaki süt kaynamaya başlayınca nişastalı suyumuzu ekleyelim ve yine sürekli karıştırarak kaynatalım. Yalnız tabi ben yine burada bir değişiklik yaptım. Nişastayla birlikte bir yemek kaşığı kadar sahlepte koydum. Ve pelte kıvamına gelen malzememizi mandalinlerin üzerine gezdirerek dökelim. 

Tabi yine nar taneleri ile süslemeyi ihmal etmeyelim.

Yanında bir de tuzlusuz olmazsa olmaz. Yamuk şekilli açma ismini verdim ben bu yaptığıma, gazetelerden alıp biriktirdiğim tarif dergilerinin birinden yaptım, mayalı hamurdan içine karanfil dövüp koydum tadı çok hoş oldu doğrusu yine kendimi övmeden geçemeyeceğim.

  


Afiyet Olsun.







Yorumlar

  1. Elelrine sağlık tubacığım....

    YanıtlaSil
  2. Tarifi bu gün yayınlıyorum canım. Katılım için çoook teşekkür ederim Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................