Ana içeriğe atla

İrmikli Muhallebi-2


İşte size bir irmikli muhallebi tarifi daha seviyorum ben bu tatlıyı yaaa.

   Bir kilo sütü tencereye boşaltıyoruz, 6 kaşık şeker ve 6 kaşık irmiği ilave edip ocağın altını açıyoruz muhallebi kıvamını alana kadar sürekli karıştırıyoruz. Bu arada içine iki adet portakalın kabuğunu rendeleyip koymayı unutmuyoruz. 





Kaynayıp muhallebi kıvamına gelince altını söndürelim. malzemenin yarısını bir tencere yada borcama boşaltalım üzerine bisküvi kırıklayıp dökelim. Ben petibör ve kalan kek parçalarını ufalayıp kullandım. Kalan muhallebiyide boşaltalım. çok az hindistan cevizi serpip ince ince dilimlediğimiz mandalinleri yerleştirelim.


Sonra gelelim en üst kata, Yarım kilo sütü ocağın üzerine koyalım istediğimiz miktarda şeker koyup karıştıralım. istediğiniz miktarda diyorum çünkü ben mümkün olduğunca az şekerli yapmaya çalışıyorum malum rejimdeyiz. süt kaynamaya başlarken diğer tarafta bir kasede az önce kabuklarını rendelediğimiz iki portakalın suyunu bir su bardağına soğuk suyla tamamlayıp içine nişastayı koyup karıştıralım. Nişastayı sıcak su ya da süte koyduğumuzda topaklanma olur o yüzden ayrı bir kapta soğuk su ya da sütle karıştırmak gerekir. Ocaktaki süt kaynamaya başlayınca nişastalı suyumuzu ekleyelim ve yine sürekli karıştırarak kaynatalım. Yalnız tabi ben yine burada bir değişiklik yaptım. Nişastayla birlikte bir yemek kaşığı kadar sahlepte koydum. Ve pelte kıvamına gelen malzememizi mandalinlerin üzerine gezdirerek dökelim. 

Tabi yine nar taneleri ile süslemeyi ihmal etmeyelim.

Yanında bir de tuzlusuz olmazsa olmaz. Yamuk şekilli açma ismini verdim ben bu yaptığıma, gazetelerden alıp biriktirdiğim tarif dergilerinin birinden yaptım, mayalı hamurdan içine karanfil dövüp koydum tadı çok hoş oldu doğrusu yine kendimi övmeden geçemeyeceğim.

  


Afiyet Olsun.







Yorumlar

  1. Elelrine sağlık tubacığım....

    YanıtlaSil
  2. Tarifi bu gün yayınlıyorum canım. Katılım için çoook teşekkür ederim Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mangalda Tavuk Ciğeri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar. İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur? Denedim oldu.... Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz.  Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz.  2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz.  Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişe

Minyatür Sanatı

http://www.unutulmussanatlar.com/2012/07/minyatur-sanat.html Minyatür Sanatı    Osmanlıda Minyatür Batı dillerinde bir nesnenin küçük boyutlardaki örneğini belirten "Minyatür" sözcüğü, zamanla kitap resmi için kullanılan bir terim halini almıştır. Eski Türk kaynakları kitap resmi için "Nakış", "Tasvir"; minyatür ressamı için de "Nakkaş", "Musavvar" gibi sözcüklere yer verirler. Surname nedir?  Tıklayınız... 8. ve 9. yüzyıla ait olan ve günümüze gelmiş Türk resim sanatının örnekleri arasında, duvar resmi ve figürlü işlemelerin yanında minyatürler de bulunmaktadır. Türklerin eski yurtları Orta Asya'da, Türkistan'da yaşadıkları döneme ait olduğu düşünülen minyatür örnekleri hala Topkapı Sarayı arşivlerinde bulunmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman'ın Şeyh Abdüllatif'i Kabulü (Hünername) Fatih Sultan Mehmed döneminden, 19. yüzyıla uzanan döneme ait ise çok sayıda minyatür eser günümüze ulaşmıştır. Fatih Sultan M

Popüler Optimist Nedir?

   Bazı kadın ve erkekler çok hareketli, şakacı ve devamlı tebessüm etmeyi başarabilen popüler optimist tiplerdir. Bunların kişilik özellikleri :   Arzusu : Eğlenmek, gününü gün edip, zor işleri başkalarına yaptırmaktır. Duygusal İhtiyaçları : İlgi, şefkat, onay ve kabul görmek. En Güçlü Yönleri : Bilgisi olsun olmasın, her yerde her zaman her şey hakkında konuşabilir. coşkulu bir kişiliğe , iyimserliğe, espri duygusuna, öykü anlatma yeteneğine sahiptir. insanlardan hoşlanır. En Zayıf yönleri: Düzensizdir, ayrıntıları ya da isimleri hatırlayamaz, abartır, hiç bir şey hakkında ciddi değildir. işlerin yapılmasında başkalarına güvenir; kolay aldanır ve saftır. Bunalıma Girdiği Zaman : Yaşam eğlenceli değildir ve hiç kimse onu sevmiyordur. Korktuğu Şeyler : Sevilmemek, sıkılmak, saate bağlı olarak yaşamak ya da harcadığı paranın kaydını tutmak. Hoşlandığı İnsan Tipi : Dinleyen, gülen, öven ve onaylayan. Hoşlanmadığı İnsan Tipi : eleştiren, esprilerine yanıt vermeyen, kendisinin şirin olduğ