Ana içeriğe atla

Müthiş Yetenekli Aşçı Tuğba'dan

KABAK DOLMASI







Pirinç ve pilavlık bulguru yıkayıp üzerlerine sıcak su döküp bir kenara bırakın. Diğer tarafta kabakların(kabaklar yaklaşık olarak bir portakal boyutlarında-onların bi adı varmı bilmiyorum) içini boşaltın pirinçleri süzün ve içine kekik karabiber kırmızı biber nane ve istediğinz başka baharatlar ekleyin. domates dograyın. semizotunun yapraklarından da koyun. zeytinyağını ve tuzunuda unutmayın. kabaklarınızın içini hazırladıgınız bu içle doldurun.
Tencereye dizin üzerine kabakların yarısına kadar su koyup içine de birkaç tane defne yaprağı atıp ocagın üzerine koyup kapagını kapatın.kısık ateşte pişmeye bırakın.
Afiyet OLsun.

Not:tarifim biraz eksik ama yinede güzel bi dolma çeşidi oldu. Kabaklarda lezzetli oldu.

Yorumlar

  1. kesinlikle ben de istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. EEE TARİFİ NERDE

    YanıtlaSil
  3. tarifi için biraz yalakalık yapmak gerekiyor sanırım arkadaşa. yeme tekniklerini görebiliyorum ama yapma teknikleri konusunda da beklemede olan bir kamuoyu var!!!

    YanıtlaSil
  4. Tarifini daha ayrıntılı ögrenmek istiyorsanız bigün yardım edersinizde iyice bi ögrenirsiniz.
    sayın memo.

    YanıtlaSil
  5. bu sıcak havalarda koktu bu kabaklar

    YanıtlaSil
  6. girit kabağı deniyor canım.. ayrıca tarifde gayet iyi olmuş.. sadece merakım oluştu şu plastik tabaklar konusunda :)

    YanıtlaSil
  7. pikniğe gitmiştikte orada mecburen plastik tabak kullanmak zorunda kaldım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…

Popüler Optimist Nedir?

Bazı kadın ve erkekler çok hareketli, şakacı ve devamlı tebessüm etmeyi başarabilen popüler optimist tiplerdir. Bunların kişilik özellikleri :

Arzusu : Eğlenmek, gününü gün edip, zor işleri başkalarına yaptırmaktır.

Duygusal İhtiyaçları : İlgi, şefkat, onay ve kabul görmek.

En Güçlü Yönleri : Bilgisi olsun olmasın, her yerde her zaman her şey hakkında konuşabilir. coşkulu bir kişiliğe , iyimserliğe, espri duygusuna, öykü anlatma yeteneğine sahiptir. insanlardan hoşlanır.

En Zayıf yönleri: Düzensizdir, ayrıntıları ya da isimleri hatırlayamaz, abartır, hiç bir şey hakkında ciddi değildir. işlerin yapılmasında başkalarına güvenir; kolay aldanır ve saftır.

Bunalıma Girdiği Zaman : Yaşam eğlenceli değildir ve hiç kimse onu sevmiyordur.

Korktuğu Şeyler : Sevilmemek, sıkılmak, saate bağlı olarak yaşamak ya da harcadığı paranın kaydını tutmak.

Hoşlandığı İnsan Tipi : Dinleyen, gülen, öven ve onaylayan.

Hoşlanmadığı İnsan Tipi : eleştiren, esprilerine yanıt vermeyen, kendisinin şirin olduğunu düşün…