KABAK DOLMASI
Pirinç ve pilavlık bulguru yıkayıp üzerlerine sıcak su döküp bir kenara bırakın. Diğer tarafta kabakların(kabaklar yaklaşık olarak bir portakal boyutlarında-onların bi adı varmı bilmiyorum) içini boşaltın pirinçleri süzün ve içine kekik karabiber kırmızı biber nane ve istediğinz başka baharatlar ekleyin. domates dograyın. semizotunun yapraklarından da koyun. zeytinyağını ve tuzunuda unutmayın. kabaklarınızın içini hazırladıgınız bu içle doldurun.
Tencereye dizin üzerine kabakların yarısına kadar su koyup içine de birkaç tane defne yaprağı atıp ocagın üzerine koyup kapagını kapatın.kısık ateşte pişmeye bırakın.
Afiyet OLsun.
Not:tarifim biraz eksik ama yinede güzel bi dolma çeşidi oldu. Kabaklarda lezzetli oldu.
kesinlikle ben de istiyorum.
YanıtlaSilevet bencede....
YanıtlaSilEEE TARİFİ NERDE
YanıtlaSiltarifi için biraz yalakalık yapmak gerekiyor sanırım arkadaşa. yeme tekniklerini görebiliyorum ama yapma teknikleri konusunda da beklemede olan bir kamuoyu var!!!
YanıtlaSilTarifini daha ayrıntılı ögrenmek istiyorsanız bigün yardım edersinizde iyice bi ögrenirsiniz.
YanıtlaSilsayın memo.
bu sıcak havalarda koktu bu kabaklar
YanıtlaSilgirit kabağı deniyor canım.. ayrıca tarifde gayet iyi olmuş.. sadece merakım oluştu şu plastik tabaklar konusunda :)
YanıtlaSilpikniğe gitmiştikte orada mecburen plastik tabak kullanmak zorunda kaldım.
YanıtlaSil