Ana içeriğe atla

B-E-N

Evet Yazımın başlığı B-E-N
Doğru okudunuz, yanılmadınız ben.

      Aklımda o kadar çok şey var ki yapmak istediğim, yapmam gereken bir sürü iş var.
   Okumam gereken bir sürü kitap var mesela. Bu resimde gördüğünüz kitapları bir kısmı yıllar önce okundu. Yıllar diyorum çünkü kaç zaman var ki oturup koltuğuma şöyle bir keyifle kitap okumayalı... Bir kısmı da okunmak için sıranın kendilerine gelmesini bekliyorlar. Ama şimdi başladım sırayla okumaya bakalım hayırlısı. Hemde en kalınlarından birisi ile başladım(yaklaşık 700sayfa). Muson Yağmurları, aşağıdaki yazılarımdan birinde bu kitaptan bahsetmiştim sizlere. Sizlerinde okumanızı tavsiye edebileceğim bir kitap.


   Sonra örgülerim var. Bu gördüğünüz nişanlıma ördüğüm atkı, onunla başladım işe. birde sevgililer günü için sürpriz bir şey var o da örgü, ama ne resmini koyabilirim şu an da nede ne olduğunu yazabilirim dedim ya sürpriz. Sonra iplerini aldım hazır kendime bir kazak öreceğim. Hani şimdi moda olan uzun tunik tarzı kazaklardan.



  Sonra bir sürü parça parça ipler var onları değerlendirmek istiyorum. Aklımda bir şeyler var ama bakalım uygulamaya geçirince nasıl olacaklar. Eğer bana fikir verebilirseniz sevinirim.









   Sonra fotoğrafçılıkla ilgili biraz daha çalışmam gerek fotoğraf çekme konusunda hala kötüyüm pozlamayı beceremiyorum. Doğru ışık doğru zamanlama doğru seçenekler(foto.mak.ile ilgili seçenekler).

   En önemlisi Kitaplarımın arasında işle ilgili olanlarda var onlara çalışmam gerek.

   Eski yazı öğrenmek istiyorum mesela. Çok küçükken kuran kursuna gidip öğrenmiştim ama tabi sonra tekrarlamayınca unuttum. Şimdi yeniden öğrenmeliyim.

   Sonra bir de bu blog işi beni çok sardı. Ama yeterli değil sadece bir hobi olmaktan çıkmaya başladı. Blog ve Web sitesi tasarımı işine girmeyi düşünüyorum. Daha iyisini yapabilmek için.

     Aman tanrım bunların hepsini nasıl yapacağım ben, sırayla değil mi hepsini bir sıraya koymalıyım. Aslında onlar kendiliğinden sıraya giriyorlar bile. Olur olur ben istedikten sonra.
   İşte bu yüzden bütün bunlar yüzünden bu blog sayfası benim için çok önemli, blogumu seviyorum. Eğer bir gün benimde bir sürü izleyicisi olan bir blog sayfam olursa bütün bunlardan onlarda bahsedeceğim. Başardım diyeceğim. Ben yaptım, bunların hepsini ben yaptım diyeceğim.
   Yani kısacası bu akşam sizlere bunlardan bahsetmek geldi içimden. Yani benden.

SEVGİLER SAYGILAR, MUTLU KALIN.

Yorumlar

  1. Tuğbacığım o yorumu eşim yazdı. Yollama dediysemde yolladı.

    Benim blogum renk karmaşası içinde mi, banada bu konuda yorum yapabilirsen sevinirim hemen değiştiririm teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mangalda Tavuk Ciğeri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar. İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur? Denedim oldu.... Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz.  Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz.  2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz.  Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişe

Minyatür Sanatı

http://www.unutulmussanatlar.com/2012/07/minyatur-sanat.html Minyatür Sanatı    Osmanlıda Minyatür Batı dillerinde bir nesnenin küçük boyutlardaki örneğini belirten "Minyatür" sözcüğü, zamanla kitap resmi için kullanılan bir terim halini almıştır. Eski Türk kaynakları kitap resmi için "Nakış", "Tasvir"; minyatür ressamı için de "Nakkaş", "Musavvar" gibi sözcüklere yer verirler. Surname nedir?  Tıklayınız... 8. ve 9. yüzyıla ait olan ve günümüze gelmiş Türk resim sanatının örnekleri arasında, duvar resmi ve figürlü işlemelerin yanında minyatürler de bulunmaktadır. Türklerin eski yurtları Orta Asya'da, Türkistan'da yaşadıkları döneme ait olduğu düşünülen minyatür örnekleri hala Topkapı Sarayı arşivlerinde bulunmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman'ın Şeyh Abdüllatif'i Kabulü (Hünername) Fatih Sultan Mehmed döneminden, 19. yüzyıla uzanan döneme ait ise çok sayıda minyatür eser günümüze ulaşmıştır. Fatih Sultan M

Popüler Optimist Nedir?

   Bazı kadın ve erkekler çok hareketli, şakacı ve devamlı tebessüm etmeyi başarabilen popüler optimist tiplerdir. Bunların kişilik özellikleri :   Arzusu : Eğlenmek, gününü gün edip, zor işleri başkalarına yaptırmaktır. Duygusal İhtiyaçları : İlgi, şefkat, onay ve kabul görmek. En Güçlü Yönleri : Bilgisi olsun olmasın, her yerde her zaman her şey hakkında konuşabilir. coşkulu bir kişiliğe , iyimserliğe, espri duygusuna, öykü anlatma yeteneğine sahiptir. insanlardan hoşlanır. En Zayıf yönleri: Düzensizdir, ayrıntıları ya da isimleri hatırlayamaz, abartır, hiç bir şey hakkında ciddi değildir. işlerin yapılmasında başkalarına güvenir; kolay aldanır ve saftır. Bunalıma Girdiği Zaman : Yaşam eğlenceli değildir ve hiç kimse onu sevmiyordur. Korktuğu Şeyler : Sevilmemek, sıkılmak, saate bağlı olarak yaşamak ya da harcadığı paranın kaydını tutmak. Hoşlandığı İnsan Tipi : Dinleyen, gülen, öven ve onaylayan. Hoşlanmadığı İnsan Tipi : eleştiren, esprilerine yanıt vermeyen, kendisinin şirin olduğ