Ana içeriğe atla

Kalktım Sana Kek Yaptım

Merhaba arkadaşlar fotoğraf makinem bozulduğu için bir süredir yaptıklarımı yayınlayamıyordum, ancak şimdi bir çözüm buldum geçici bir çözüm tabi ki ama en azından idare eder. Görüntüler çok iyi olmazsada umarım sizler beni affedersiniz.



3 yumurta
1,5 bardak şeker
1,5 bardak sıvı yağ
4 kaşık yoğurt
vanilya, kabartma tozu
Un, kakao
2 çorba kaşığı süt

     Yumurta ve şeker çırptıktan sonra yoğurt, sıvı yağ eklenir. Yavaş yavaş karıştırarak un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Ben içerisine biraz portakal kabuğu rendesiyle yulaf ezmesi ekledim. Karışımdan az bir miktar ayrılarak malzeme kek kalıbına dökülür kalan karışımın içine kakao ve süt eklenir güzelce karıştırılır. Ve kalıptaki malzemenin üzerine dökülür. Fırına verilir.
     Bu biraz benim kafamdan uydurduğum bir kek oldu ama lezzetli bir kek oldu. Yukarıda ki tarif benim daha önce bir yerlerden defterime not aldığım bir tarifti ancak tabi ben üzerinde biraz değişiklik yaparak yaptım bu sefer. Mesela 3 yerine 2 yumurta kırdım ve şeker miktarını biraz daha az kullandım, 1 bardaktan biraz fazla gibi... Onun haricinde yulaf ezmesi ve portakal kabuğu var...

Umarım beğenirsiniz.

Yorumlar

  1. merhaba.
    Ben kek tarifi sevdim.
    Ben metin için burada evde kopyalama am.
    Gerçekten, o güzeldi blogunuzun yeni yüzü keyif aldım.

    kucaklamak

    YanıtlaSil
  2. Merak ediyorum bu kekleri kim yiyor. Hayır sonra bana benzeyecekte yiyen kişi. Nişanlımın kekinden yedim diye dolaşmak marifet değil. O göbeği Yavuz'la güreşerek te eritemeyecek.:)

    YanıtlaSil
  3. oi, Rosan.
    obrigado,
    Comecei a visitar a sua página quando você tentar aprender o idioma.
    Eu acho que você idioma português.

    saudações.
    :-)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…