Ana içeriğe atla

Elma Çayı


   Arkadaşlar elma çayına beklerim.

   Elma kurutuyorum bakalım nasıl olacak. Dilimledim balkona güneş alan bir yere koydum. Başka bir şey yapmak gerekir mi? Kendi kendilerine kuruyorlar bakalım ne olacak halleri.

"Elma, besin değeri dışında nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımı olur, lifli olduğu için bağırsakları temizler, karaciğerinden şikâyet edenler, romatizmalılar ve hatta şeker hastaları bile elmadan faydalanabilirler. Elma yatıştırıcı, uyku vericidir, baş ağrılarına iyi gelir. Taze elma suyu cilde sürüldüğünde dokuları sağlamlaştırır ve teni güzelleştirir. İlkbaharda toplanan elma çiçekleri kurutularak sonbahar ve kış aylarında kaynatılır ve göğse ve öksürüğe iyi gelecek bir şurup elde edilir. Kurutulmuş elma parçalarından çay yapabileceğiniz gibi kabuğuyla küçük parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak içine isterseniz limon ve portakal koyarak çay olarak tüketebilirsiniz."




Ayrıca; iki litre suyu kaynattıktan sonra içine kabuk tarçın ve bir kaç tane karanfil atıp bir gece bekletiyorsunuz. Her gün taze olarak kaynattığınız bu çayı bir gün içinde tüketiyorsunuz. Yani her gün iki litre bitmeli. Ben bugün başladım bunu içmeye bakalım görelim. Denemesi benden.

Diyet Mi ? Rejim Mi ?

DİYET NEDİR?

Kişinin sağlığını ve esenliğini koruyabilmesi için gerekli olan beslenme düzenine diyet denir.

Diyet yaparken karşılaştığımız sorunlardan biri, neyi ne kadar yiyeceğimizdir.

REJİM NEDİR?

Yönetme, düzenleme biçimi, düzen.


   Google'a giripte arama yaptınız mı hiç kelime anlamı olarak diyet ve rejim ne anlamlara geliyor. Hatta kesin bilgi için Türk Dil Kurumu sayfasında sözlükten aradım, buldum. 



  

Yorumlar

  1. bizde ne diyet ne rejim habire homini gırtlak

    YanıtlaSil
  2. Sade elma yiyemiyorum şekerimden dolayı midemi kazındırıyor. Ama çayı eminim çok güzel ve doğal alacak. Ah güzel bir sohbetle ne hoş olur gerçek bir elma çayı içmek. Diyet, rejim hiç araştırmadım ama farklı anlamlara geldiğini tahmin ediyordum. İyi yapmışsın canım bilgilendirmekle. Benim bildiğimde elmalara başka bie şey yapmıyorsun kendileri kuruyorlar

    YanıtlaSil
  3. ben de aynı bakmayın bunları yazdığıma ne diyet ne rejim işte böyle arada bir çaktırmadan diyet yapıyorum diye kendi kendimi avutuyorum.
    :-)

    YanıtlaSil
  4. ben geçen yıl kuruttum çok güzel oluyor. ama geçenlerde bir yerde okudum, diimledikten sonra 3-4 saat tuzlu suda bekletmek gerekiyormuş. Kararmasınlar diye.

    YanıtlaSil
  5. nereden esinlendim zannediyorsun oradan aklımda yapmak istiyordum. Denedim bakalım.

    YanıtlaSil
  6. Canım:) sen yap dene bakalım ..Güzel olursa
    paylaşırsın..Bende denerim..severim elma çayını.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Mangalda Tavuk Ciğeri

  Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar. İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur? Denedim oldu.... Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz.  Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz.  2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz.  Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişe

Minyatür Sanatı

http://www.unutulmussanatlar.com/2012/07/minyatur-sanat.html Minyatür Sanatı    Osmanlıda Minyatür Batı dillerinde bir nesnenin küçük boyutlardaki örneğini belirten "Minyatür" sözcüğü, zamanla kitap resmi için kullanılan bir terim halini almıştır. Eski Türk kaynakları kitap resmi için "Nakış", "Tasvir"; minyatür ressamı için de "Nakkaş", "Musavvar" gibi sözcüklere yer verirler. Surname nedir?  Tıklayınız... 8. ve 9. yüzyıla ait olan ve günümüze gelmiş Türk resim sanatının örnekleri arasında, duvar resmi ve figürlü işlemelerin yanında minyatürler de bulunmaktadır. Türklerin eski yurtları Orta Asya'da, Türkistan'da yaşadıkları döneme ait olduğu düşünülen minyatür örnekleri hala Topkapı Sarayı arşivlerinde bulunmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman'ın Şeyh Abdüllatif'i Kabulü (Hünername) Fatih Sultan Mehmed döneminden, 19. yüzyıla uzanan döneme ait ise çok sayıda minyatür eser günümüze ulaşmıştır. Fatih Sultan M

Popüler Optimist Nedir?

   Bazı kadın ve erkekler çok hareketli, şakacı ve devamlı tebessüm etmeyi başarabilen popüler optimist tiplerdir. Bunların kişilik özellikleri :   Arzusu : Eğlenmek, gününü gün edip, zor işleri başkalarına yaptırmaktır. Duygusal İhtiyaçları : İlgi, şefkat, onay ve kabul görmek. En Güçlü Yönleri : Bilgisi olsun olmasın, her yerde her zaman her şey hakkında konuşabilir. coşkulu bir kişiliğe , iyimserliğe, espri duygusuna, öykü anlatma yeteneğine sahiptir. insanlardan hoşlanır. En Zayıf yönleri: Düzensizdir, ayrıntıları ya da isimleri hatırlayamaz, abartır, hiç bir şey hakkında ciddi değildir. işlerin yapılmasında başkalarına güvenir; kolay aldanır ve saftır. Bunalıma Girdiği Zaman : Yaşam eğlenceli değildir ve hiç kimse onu sevmiyordur. Korktuğu Şeyler : Sevilmemek, sıkılmak, saate bağlı olarak yaşamak ya da harcadığı paranın kaydını tutmak. Hoşlandığı İnsan Tipi : Dinleyen, gülen, öven ve onaylayan. Hoşlanmadığı İnsan Tipi : eleştiren, esprilerine yanıt vermeyen, kendisinin şirin olduğ