http://www.unutulmussanatlar.com/2012/07/minyatur-sanat.html Minyatür Sanatı Osmanlıda Minyatür Batı dillerinde bir nesnenin küçük boyutlardaki örneğini belirten "Minyatür" sözcüğü, zamanla kitap resmi için kullanılan bir terim halini almıştır. Eski Türk kaynakları kitap resmi için "Nakış", "Tasvir"; minyatür ressamı için de "Nakkaş", "Musavvar" gibi sözcüklere yer verirler. Surname nedir? Tıklayınız... 8. ve 9. yüzyıla ait olan ve günümüze gelmiş Türk resim sanatının örnekleri arasında, duvar resmi ve figürlü işlemelerin yanında minyatürler de bulunmaktadır. Türklerin eski yurtları Orta Asya'da, Türkistan'da yaşadıkları döneme ait olduğu düşünülen minyatür örnekleri hala Topkapı Sarayı arşivlerinde bulunmaktadır. Kanuni Sultan Süleyman'ın Şeyh Abdüllatif'i Kabulü (Hünername) Fatih Sultan Mehmed döneminden, 19. yüzyıla uzanan döneme ait ise çok sayıda minyatür eser günümüze ulaşmıştır. Fatih Sultan M...
Canım çok güzeller Annenin ellerine sağlık, çok kıymetli bir iş olmuş, güle güle kullan.
YanıtlaSilbunların daha devamı var hepsini tek tek yayınlayacağım fırsat buldukça. marifetli bi annem var sağolsun yapıp yapıp doldurmuş sandığı.:-)
YanıtlaSilAnnene bravo, benim de çeyizimde vardı vitrin takımı, hâlâ kullanıyorum:))
YanıtlaSilNazarlığı sordun sanırım, şu anda 50TL den Turunç'ta arkadaşımın tezgahında satışta. Arzu edersen satıp satmadığını sorup öğrenirim. Beğendiğine sevindim. Turistler de çok beğeniyor.
Pardon Tuğba'cığım. Sen küçük bir model beğenmişsin meğer. Ondan yok şimdi elimde ama 20 TL ye yaparım, bir kaç gün izin verirsen.
YanıtlaSilyok yok hemen değil zaten şu düğün işlerini bi atlatalım. düğünden sonra alabilirim malum masraflı bi dönemdeyiz. zaten bir hafta kaldı. ben sonra yine ulaşırım size. çok kocaman değilde ufak tefek olanlar daha hoşuma gidiyor benim.teşekkürler.
YanıtlaSil