Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar. İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur? Denedim oldu.... Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişe
Canım çok güzeller Annenin ellerine sağlık, çok kıymetli bir iş olmuş, güle güle kullan.
YanıtlaSilbunların daha devamı var hepsini tek tek yayınlayacağım fırsat buldukça. marifetli bi annem var sağolsun yapıp yapıp doldurmuş sandığı.:-)
YanıtlaSilAnnene bravo, benim de çeyizimde vardı vitrin takımı, hâlâ kullanıyorum:))
YanıtlaSilNazarlığı sordun sanırım, şu anda 50TL den Turunç'ta arkadaşımın tezgahında satışta. Arzu edersen satıp satmadığını sorup öğrenirim. Beğendiğine sevindim. Turistler de çok beğeniyor.
Pardon Tuğba'cığım. Sen küçük bir model beğenmişsin meğer. Ondan yok şimdi elimde ama 20 TL ye yaparım, bir kaç gün izin verirsen.
YanıtlaSilyok yok hemen değil zaten şu düğün işlerini bi atlatalım. düğünden sonra alabilirim malum masraflı bi dönemdeyiz. zaten bir hafta kaldı. ben sonra yine ulaşırım size. çok kocaman değilde ufak tefek olanlar daha hoşuma gidiyor benim.teşekkürler.
YanıtlaSil